Fokus

Nekoliko hiljada tona uginule ribe se pojavilo na obalama Japana

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

17:31

Nekoliko hiljada tona uginule ribe se pojavilo na obalama Japana
Nekoliko hiljada tona uginule ribe se pojavilo na obalama Japana - Copyright Tanjug AP/Kyodo News via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko hiljada tona uginule sardine pojavilo se na obalama Japana, a uzrok je zasad nepoznat, saopštili su danas japanski zvaničnici. Sardine i skuše su se pojavile na obali grada Hakodate, na najsevernijem glavnom japanskom ostrvu Hokaido, na dužini od oko jednog kilometra, preneo je AP.

Lokalni stanovnici kažu da nikada nisu videli ovako nešto, a neki su se okupili da pokupe ribu, kako bi je prodali ili pojeli.

Međutim, gradska uprava Hakodatea, navela je na zvaničnoj veb prezentaciji da stanovnici nipošto ne jedu tu ribu. Istraživač institua za ribarstvo Takaši Fudžioka rekao je da je čuo za slične fenomene ranije, ali da mu je ovo prvi put da vidi tako nešto.

Tanjug AP/Kyodo News via AP

 

On je rekao da je moguće da je veća riba lovila manju, koja je postalo iscrpljeno zbog nedostatka kiseonika, jer se se kretala u jatu i da su ih talasi izbacili na kopno. Druga mogućnost, dodaje Fužioka, je da su ribe naišle na hladnu vodu tokom migracije.

"Međutim, ne znamo tačno pod kojim okolnostima su ove ribe izbačene na obalu, tako da ne preporučujem da ih jedete", rekao je istraživač.

Komentari (0)

Svet