Fokus

UN najoštrije osuđuju teroristički napad na policijsku stanicu u Iranu

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2023

-

23:55

UN najoštrije osuđuju teroristički napad na policijsku stanicu u Iranu
UN najoštrije osuđuju teroristički napad na policijsku stanicu u Iranu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ujedinjene nacije najoštrije su osudile teroristički napad na policijsku stanicu u jugoistočnoj iranskoj provinciji Sistan i Balučistan. Portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik ukazao je na potrebu da se privedu pravdi počinioci terorističkog napada na policijsku stanicu u gradu Rask za koji je odgovornost preuzela teroristička grupa Džaiš al Adl.

"Ujedinjene nacije izražavaju duboko saučešće ožalošćenim porodicama i narodu i vladi Irana i žele brz oporavak povređenima", rekao je on.

Prethodno je u pismu generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu, iranski ambasador i stalni predstavnik pri UN Amir Said Iravani rekao da Islamska Republika hitno poziva generalnog sekretara i Savet bezbednosti UN da "nedvosmisleno i najoštrije osude teroristički napad u gradu Rask", prenosi agencija IRNA.

U napadu na policijsku stanicu u jugoistočnom Iranu u petak rano ujutro ubijeno je 11 policajaca, a šestoro ih je ranjeno, objavila je državna televizija.

Nekoliko članova militantne grupe Džaiš al Adl takođe je ubijeno u sukobima koji su usledili u gradu Rasku u pokrajini Sistan i Balučistan.

Napad, koji se dogodio oko ponoći, bio je jedan od najsmrtonosnijih poslednjih godina u regiji koja se nalazi blizu iranske granice s Afganistanom i Pakistanom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet