Fokus

U napadu na policijsku stanicu u Iranu 11 poginulih, više povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2023

-

08:20

U napadu na policijsku stanicu u Iranu 11 poginulih, više povređenih
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Članovi separatističke grupe ubili su noćas 11, a ranili više ljudi u napadu na policijsku stanicu na jugoistoku Irana, javila je državna televizija.

Do napada je došlo u gradu Rask, oko 1.400 kilometara jugozapadno od Teherana.Zamenik guvernera provincije Sistan i Beludžistan, Ali Reza Marhemati izjavio je da su u napadu poginuli i povređeni visokorangirani pripadnici policije i vojske, a da je policija ubila nekoliko napadača, prenosi AP.

Državna iranska televizija je za napad okrivila separatističku grupu Jaiš al-Adl, koja je 2019. gidine preuzela odgovornost za samoubilački napad na autobus u kojem je ubijeno 27 pripadnika iranske Revolucionarne garde.

Poslednjih meseci militanti i male separatističke grupe u tom pretežno sunitskom regionu izvele su više napada na policijske stanice.

Provincija Sistan i Beludžistan jedna je od najnerazvijenijih oblasti Irana. U njoj je došlo do žestokih gušenja protesta koji su širom Irana izbili u septembru 2022. zbog smrti 22-godišnje Mahse Amini u policijskom pritvoru, nakon što je bila privedena zbog navodno nepropisnog nošenja hidžaba.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet