Fokus

U eksploziji u industrijskom parku u Indoneziji poginulo 13, a povređeno 38 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2023

-

10:29

U eksploziji u industrijskom parku u Indoneziji poginulo 13, a povređeno 38 ljudi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 13 osoba poginulo je, a 38 je povređeno u današnjoj eksploziji topioničarske peći za nikl u indonežanskom industrijskom parku Morovali (IMIP), preneo je Rojters.

Eksplozija u ovom industrijskom, topioničarskom postrojenju na ostrvu Sulavesi, dogodila se jutros u 05.30 sati po lokalnom vremenu tokom redovnog održavanja peći, saopštila je uprava industrijskog kompleksa, naveo je IMIP.

Požar je ugašen u 9.10 po lokalnom vremenu, dodaje se.

"Na osnovu prve istrage, eksploziju je verovatno izazvala neka zapaljiva tečnost na dnu peći. Tokom procesa popravke došlo je do eksplozije", istakao je portparol IMIP.

Prva eksplozija izazvala je druge eksplozije, jer je bilo mnogo boca sa kiseonikom, koje se koriste za zavarivanje i rezanje komponenti peći za popravku, kazao je portparol.

IMIP je industrijski park koji je u vlasništvu kineske kompanije "Tsingshan" i lokalnog partnera Bintang Delapan, koji proizvode razne vrste čelika.

Iz IMIP-a su dodali da će sarađivati sa relevantnim stranama da istraže incident i pokriju troškove za sve žrtve nesreće.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet