Fokus

Saobraćajna nesreća u Njujorku: Zabio se u drugo vozilo tokom novogodišnjeg koncerta

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2024

-

21:31

Saobraćajna nesreća u Njujorku: Zabio se u drugo vozilo tokom novogodišnjeg koncerta
Tanjug AP/13 WHAM TV via AP - Copyright Tanjug AP/13 WHAM TV via AP

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac koji se automobilom zabio u drugo vozilo tokom novogodišnjeg koncerta u Ročesteru, u američkoj saveznoj državi Njujork, preminuo je, a nema naznaka da je reč o terorističkom napadu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

"Nismo otkrili nijednu informaciju koja bi nas navela na to da verujemo da su akcije osumnjičenog motivisane bilo kojim političkim ili socijalnim predrasudama", rekao je šef policije Ročestera Dejvid Smit, prenosi CNN.

Da slučaj nema veze sa terorizmom, potvrdio je i šef Federalnog istražnog biroa (FBI) za Ročester Džeremi Bel.

"Nije pronađena veza sa terorizmom. Operativna grupa FBI-a za borbu protiv terorizma istražuje incident, ali to nije ništa neobično", rekao je Bel.

13 WHAM TV via AP

 

U incidentu koji se dogodio u ponedeljak na severozapadu savezne države Njujork poginule su dve osobe, a pet je povređeno. 

Policija je navodno pronašla oproštajnu poruku i dnevnik koje je osumnjičeni ostavio u hotelskoj sobi, prenosi američka televizija.

Osumnjičeni se zabio u drugi automobil koji je izlazio sa obližnjeg parkirališta, a usled siline sudara, vozila su udarila u grupu ljudi na pešačkom prelazu.

13 WHAM TV via AP

 

Vatrogascima je trebalo skoro sat vremena da ugase požar koji je nastao nakon sudara, a pripadnici vatrogasne službe kasnije su pronašli najmanje 10 kanistera sa benzinom u i oko vozila kojim je upravljao osumnjičeni, naveli su iz policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet