Fokus

Pucnjava u srednjoj školi u Ajovi: Tri osobe ranjene, napadač mrtav, slučaj istražuje FBI

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

16:05

Pucnjava u srednjoj školi u Ajovi: Tri osobe ranjene, napadač mrtav, slučaj istražuje FBI
Pucnjava u srednjoj školi u Ajovi: Tri osobe ranjene, napadač mrtav, slučaj istražuje FBI - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a nekoliko je ranjeno u današnjoj pucnjavi u srednjoj školi u gradiću Periju, u američkoj državi Ajovi, javljaju američki mediji.

Kako navodi televizija En-Bi-SI (NBC), pozivajući se na više policijskih izvora, naoružani napadač je preminuo od prostrelne rane koju je sam sebi naneo.

U pucnjavi su povređena još tri lica, među kojima su dva učenika i jedan službenik škole. Detalji njihovih povreda nisu odmah dostupni.

Osumnjičeni napadač je identifikovan, izjavio je na pres konferenciji šerif okruga Dalas, Adam Infanti, ali je odbio da saopšti više detalja.

Kako je naveo, pucnjava je prijavljena jutros oko 7:37 po lokalnom vremenu, pre početka prvog školskog dana posle zimskog raspusta za učenike srednje škole u Periju, koju pohađa oko 1.785 učenika.

Infanti je novinarima rekao da je jedan policajac reagovao sedam minuta kasnije i zatekao osobe koje su zadobile rane iz vatrenog oružja, ne navodeći o kome je reč. 

"Srećom, u zgradi je bilo vrlo malo učenika i nastavnika, što je, po mom mišljenju, doprinelo dobrom ishodu u tom smislu", rekao je on na brifingu za novinare.

Šerif je dodao da više nema opasnosti po građane i da policija sada radi na tome da se shvati šta se dogodilo. 

Prema navodima zvaničnnika okruga Dalas, mesto zločina je trenutno obezbeđeno.  

FBI agenti iz kancelarije u Omahi su na licu mesta da pomognu u istrazi koju vodi Odeljenje za krivične istrage Ajove. 

"Postoji gomila brojeva kojima se spekuliše. Još nemamo potvrđene detalje ko je bio umešan", rekao je Dirk Kavano, gradonačelnik Perija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet