Fokus

Indija naložila vanredni pregled svih aviona Boing iako tip 737-9 Maks nema u svojoj floti

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

23:30

Indija naložila vanredni pregled svih aviona Boing iako tip 737-9 Maks nema u svojoj floti
Indija naložila vanredni pregled svih aviona Boing iako tip 737-9 Maks nema u svojoj floti - Copyright Tanjug/AP/Elaine Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Nakon otkidanja panela avionske kabine kod izlaza u slučaju opasnosti i prisilnog sletanja novog aviona Boing 737-9 Maks kompanije ''Alaska erlajns'' u SAD, indijsko regulatorno telo za vazduhoplovstvo danas je izdalo naredbu da se izvrši vanredna inspekcija svih aviona tipa Boeing 737-8 Maks u vlasništvu indijskih avio kompanija, preneli su lokalni mediji.

Iako nijedna od indijskih avio-kompanija nema u svojoj floti letelice tipa Boing 737-9 Maks, Generalni direktorat za civilno vazduhoplovstvo Indije (DGCA) je naložio "jednokratnu, momentalnu inspekciju izlaza u slučaju opasnosti na svim avionima Boing 737-8 Maks", prenosi Rojters.

Avion Boing 737-9 Maks kompanije ''Alaska erlajns'' na letu 1282 iz Oregona za Kaliforniju morao je prinudno da sleti zbog otkidanja kabinskog dela trupa aviona. Pre poletanja nije bilo neposrednih naznaka o postojanju nedostatka na konstrukciji letelice, međutim deo bočne strane aviona otpao je dok je avion bio u vazduhu.

Let 1282 je bezbedno prinudno sleteo na međunarodni aerodrom u Portlandu, potvrdila je portparolka aerodroma Alison Fer, preneo je ranije NBC News.

Niko od 171 putnika i šest članova posade u avionu nije povređen, saopšteno je iz kompanije ''Alaska erlajns''. Komapnija sa Aljaske je posle incidenta prizemljila sve svoje avione tipa Boing 737-9 Maks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet