Fokus

uživo RAT IZRAELA I HAMASA U Pojas Gaze danas ušlo 198 kamiona sa pomoći; Halevi: Moglo bi da dođe do dugotrajnog konflikta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/01/2024

-

08:39

RAT IZRAELA I HAMASA U Pojas Gaze danas ušlo 198 kamiona sa pomoći; Halevi: Moglo bi da dođe do dugotrajnog konflikta
RAT IZRAELA I HAMASA U Pojas Gaze danas ušlo 198 kamiona sa pomoći; Halevi: Moglo bi da dođe do dugotrajnog konflikta - Copyright Tanjug/AP/Mohammed Hajjar , Ohad Zwigenberg, Adel Hana

veličina teksta

Aa Aa

Rat Izraela i Hamasa ušao je u 93. dan, a tenzije na Bliskom istoku rastu sve više. Izraelska vojska (IDF) saopštila je da su njeni borbeni avioni izveli napade na dva "značajna" vojna kompleksa koja pripadaju Hezbolahu u Libanu, kao odgovor na prethodni napad libanske militantne grupe na severni Izrael. IDF tvrdi da je u vazdušnom napadu u Gazi ubijen Ismail Siraj, komandant Hamasovog bataljona Nuseirat, koji je prema tvrdnjama izraleskih vlasti, izvršio masakr u kibucu Beri i drugim pograničnim zajednicama 7. oktobra. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je da se vojna ofanziva u Gazi nastavi sve dok se ne postignu svi njeni ciljevi. Obaveštajna jedinica IDF-a upozorila je da se Hamas sprema za napad na Izrael.

Ključni događaji:

  • IDF: Izvedeni napadi na dva važna vojna kompleksa Hezbolaha u Libanu
  • Borelj: Imperativ je izbeći regionalnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku
  • Netanijahu: Nećemo zaustaviti rat dok Hamas ne bude poražen
  • IDF: Ubijen komandant Hamasa koji je učestvovao u masakru u kibucu Beri
  •  Hezbolah tvrdi da je pogodio izraelsku bazu poznatu kao "oči države"

Kako je protekao prethodni dan pročitajte u jučerašnjem blogu.

Euronews

 

Dešavanja u Pojasu Gaze možete pratiti u našem LIVE blogu

23.22 Huti: Brodovi na Crvenom moru neće biti napadnuti ako nemaju veze sa Izraelom

Član Vrhovnog političkog saveta jemenske militantne grupe Huti, Muhamed Ali El Huti predložio je danas međunarodnim brodskim kompanijama i ministarstvima saobraćaja da objave da brodovi koji prolaze kroz moreuz Bab El Mandeb u Crvenom moru nemaju veze sa Izraelom, kako ih ne bi napadali Huti.

On je napomenuo je da je ovaj predlog "jednostavno i jeftino rešenje" za deeskalaciju tenzija u Crvenom moru.

''Ovo je lak korak koji vas štiti od ucenjivanja Amerike i Velike Britanije i troškova transportnog osiguranja", poručio je Ali El Huti na mreži X (Tviter) i dodao da ovaj korak ne zahteva militarizaciju Crvenog mora i neće štetiti međunarodnoj plovidbi.

22.19 COGAT: U Pojas Gaze danas ušlo 198 kamiona sa humanitarnom pomoći

Izraelska agencija pri Ministarstvu odbrane koja sarađuje sa Palestincima (COGAT) saopštila je da je danas ušlo 198 kamiona sa humanitarnom pomoći u Pojas Gaze, nakon što su prošli inspekciju.

Agencija dodaje da je 113 kamiona nosilo hranu i vodu, lekove i opremu za skloništa. Od 198 kamiona, 121 je pregledan na prelazu Nicana i ušao je u Pojas Gaze preko Rafe, dok je preostalih 77 pregledano i ušlo preko Kerem Šaloma, dodaje COGAT. Ovo je jedan od najvećih dnevnih ulaza kamiona u Pojas Gaze prethodnih nedelja, navodi Tajms of Izrael.

22.17 Halevi: Moglo bi da dođe do dugotrajnog konflikta u Pojasu Gaze

Načelnik Generalštaba izraelske vojske Herci Halevi nagovestio je da bi moglo da dođe do dugotrajnog konflikta u Pojasu Gaze, rekavši večeras da će 2024. biti "godina izazova".

"Borićemo se u Gazi cele godine - to je sigurno", rekao je Halevi tokom posete okupiranoj Zapadnoj obali, prenela je Al Džazira. On je dodao da izraelska vojska nanosi "veliku štetu" Hezbolahu, zbog napada te libanske militantne grupe na sever Izraela.

20.30 IDF: Uništena mreža tunela Islamskog džihada u Šedžaji u Gazi

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su trupe rezervne brigade Jiftah nedavno izvršile raciju i zatim uništile mrežu tunela i dom višeg operativca palestinskog Islamskog džihada u naselju Šedžaja u gradu Gazi.

U istočnom delu Šedžaje lociran je tunelski šaht koji pripada Islamskom džihadu, koji je vodio do podzemne mreže, a u blizini je pronađen raketni bacač, dodaje se u saopštenju.

U severnom delu Šedžaje, brigada Jiftah locirala je nekoliko tunelskih okana u blizini kuće Ahmeda Samare, za kojeg IDF kaže da je odgovoran za tunele Islamskog džihada u severnoj Gazi, prenosi Tajms of Izrael.

19.32 Blinken: Palestinski civili ne smeju da budu pod pritiskom da napuste Gazu

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da palestinskim civilima mora biti dozvoljeno da se vrate kućama i da ne smeju da budu pod pritiskom da napuste Gazu, preneo je Rojters.

On je, takođe, rekao da Ujedinjene nacije mogu da odigraju ključnu ulogu u omogućavanju raseljenim civilima u Gazi da se vrate kućama dok Izrael prelazi na "fazu slabijeg intenziteta" vojne kampanje, prenela je Al Džazira.

"Palestinski civili moraju da se vrate što pre kućama, čim to uslovi dozvole. Ne mogu - ne smeju - biti pritisnuti da napuste Gazu", naveo je Blinken, odbacivši pozive pojedinih izraelskih zvaničnika o masovnom raseljavanju stanovništva iz Gaze.

18.04 Hercog: Prisilno raseljavanje Palestinaca iz Gaze nije politika Izraela

Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je danas da prisilno raseljavanje Palestinaca iz Pojasa Gaze nije politika njegove zemlje.

"To apsolutno nije stav izraelske vlade, izraelskog parlamenta ili izraelske javnosti. U društvu gde je sloboda govora osnova našeg nacionalnog DNK, ljudi mogu da govore šta god žele", rekao je Hercog za televiziju NBC, odgovarajući na pitanje o nedavnim izjavama pojedinih članova izraelske vlade koji su sugerisali da bi trebalo prisilno iseliti Palestince iz Gaze. On je potvrdio da su njegove kolege govorile o tome, ali je poručio "direktno, zvanično i nedvosmisleno da to nije stav Izraela".

18.03 Grupa za zaštitu dece: Više od 10 mališana dnevno izgubi ekstremitete u Gazi

Više od desetoro dece dnevno u proseku izgubilo je jednu ili obe noge u Pojasu Gaze, otkako je počeo sukob između Izraela i Hamasa, saopštila je danas organizacija "Save the Children" sa sedištem u Londonu. Od 7. oktobra, više od 1.000 dece je izgubilo jedno ili dve noge, objavio je Unicef.

17.36 Zvaničnici SAD: Ubistvo Al Arurija ugrožava pregovore o oslobađanju talaca

Ubistvo lidera Hamasa Saleha El Arurija u predgrađu Bejruta u utorak zaustavilo je razgovore sa tom palestinskom militantnom grupom o oslobađanju talaca, izjavila su dva visoka zvaničnika administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena za NBC njuz.

Jedan od zvaničnika je istakao da Hamas trenutno nema podsticaj da oslobodi preostale taoce jer, nakon što to učine tokom pregovaračke pauze, Izrael će nastaviti vazdušne napade na Pojas Gaze. Okvir za sporazum o taocima je uspostavljen prošlog meseca tokom razgovora na visokom nivou u Varšavi između direktora CIA-e Bila Bernsa, katarskih predstavnika za Hamas i šefa Mosada, ali ne i konačni dogovor, rekao je treći visoki zvaničnik administracije upoznat sa diskusijama.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken, koji je danas stigao u Dohu, rekao je da će razgovarati sa zvaničnicima u Kataru i drugim zemljama o naporima da se američki i drugi taoci vrate kući.

17.34 Berbok: Potrebno zaustaviti večni ciklus nasilja između Izraela i Palestinaca

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pozvala je danas na prekid ''večnog ciklusa nasilja'' između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Ona je istakla da se sa ''terorizmom mora prestati, da se namire humanitarne potrebe, i da region izađe iz večnog kruga nasilja'', prenosi Al Džazira.

Kako bi se to postiglo, Berbok je kao prvi uslov navela da Pojas Gaze više ''ne sme predstavljati opasnost za postojanje Izraela''.

Dodala je da Hamas mora da se preda i da Hezbolah mora da prestane da napada severni Izrael sa područja južnog Libana.

17.10 Izrael imenovao sudiju za panel MSP-a u predstojećem saslušanju za genocid

Izrael je imenovao bivšeg predsednika Vrhovnog suda te zemlje, Aharona Baraka kao predstavnika Tel Aviva u veću Međunarodnog suda pravde (MSP), koji će uskoro saslušati optužbu za genocid koju je Južna Afrika podnela protiv Izraela.

Prema pravilima MSP-a, država koja već nema predstavnika na klupi, može izabrati ad hoc sudiju koji bi prisustvovao suđenjima protiv te zemlje, navodi Rojters.

17.08 Izrael kritiruje novu koordinatorku UN za humanitarnu pomoć Pojasu Gaze

Holandska političarka Sigrid Kag imenovana je za koordinatorku UN za humanitarnu pomoć Pojasu Gaze, što je naišlo na kritiku u Izraelu koji tvrdi da je Kag nekoliko puta kritikovala politiku te zemlje. Izraelski mediji tvrde da je Holanđanka, koja je udata za Anisa al Kaga, bivšeg zamenika ministra za međunarodnu saradnju pri Palestinskoj samoupravi, jednom prilikom izraelske doseljenike opisala kao "ilegalne koloniste na zaplenjenoj zemlji“.

Sigrid Kad se kao zamenica premijera Holandije, više puta se sukobila sa svojim šefom Markom Ruteom zbog njegove proizraelske politike, navodi Dojče vele.

16.23 Izrael naredne nedelje glasa o budžetu za ovu godinu

Izraelska vlada glasaće narednog četvrtka o zakonu budžeta u vreme ratnog stanja za 2024. godinu, izjavio je danas izraelski ministar finansija Bezazel Smotrič, nakon što su ministri prethodno odobrili izdvajanje blizu dve milijarde dolara finansijske podrške za rezerviste izraelske vojske.

''Država Izrael stavlja rezerviste i njihove porodice u centar i ovo je stub budžeta za 2024. koji ćemo dostaviti ovog vikenda'', rekao je Smotrič u zajedničkoj izjavi sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom, prenosi Rojtres.

Izrael je prošle godine odobrio dvogodišnji budžet za 2023. i 2024. godinu, ali je početak rata protiv palestinske militantne grupe Hamas u Gazi doveo do promena budžeta zbog dodatne potrošnje.

15.56 Nijedan od Palestinaca jutros ubijenih u Dženinu nije pripadao oružanoj grupi

Niko od sedmoro Palestinaca koji su ubijeni jutros u vazdušnom udaru izraelskih snaga na grad Dženin na okupiranoj Zapadnoj obali nije bio pripadao bilo kojoj naoružanoj palestinskoj formaciji, niti je bio umešan u sukobe sa izraelskim vojnicima, prenela je danas Al Džazira, pozivajući se na izjave svedoka napada.

Svedoci su naveli da je do napada došlo u trenutku dok je nekoliko palestinskih muškaraca i mladića stajalo oko logorske vatre u kampu jer je bila hladna noć, kao i da je bilo nekih drugih Palestinaca koji su na izraelsku vojsku bacali kamenje ili bombe domaće izrade.

U vazdušnom udaru izraelske vojske ubijeno je sedam Palestinaca, od kojih su svi bili rođaci, prenosi Al Džazira.

15.45 Izrael: Završena misija uništenja infrastrukture Hamasa u severnoj Gazi

Izraelska vojska saopštila je danas da je misija uništenja Hamasove infrastrukture u severnoj Gazi završena, kao i da je smanjila svoje vojne operacije u tom delu Pojasa dok se ofanziva usmerava na jug te enklave. Poslednjih nedelja, Izrael je smanjio vojne napade na severnu Gazu dok proširuje ofanzivu na jugu te teritorije, gde se većina od 2,3 miliona Palestinaca u Gazi nalazi u malom području, usled humanitarne katastrofe i konstantnih vazdušnih napada, prenosi AP.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je ponovio da se rat neće završiti sve dok se ne ispune ciljevi eliminacije Hamasa, vraćanja izraelskih talaca i obezbeđivanja da Gaza neće biti pretnja Izraelu.

"Ovo kažem i našim neprijateljima i našim prijateljima, ovo je naša odgovornost i ovo je obaveza svih nas", saopštio je Netanijahu.

Tanjug AP/Majdi Mohammed

 

15.31 Civilna odbrana Gaze: 8.000 ljudi nestalo, desetine hiljada raseljeno

Više od 8.000 Palestinaca u Gazi je nestalo i pretpostavlja se da su zakopani ispod srušenih zgrada, a desetine hiljada osoba je raseljeno širom te enklave, rekao je Mahmud Basal, potparol Civilne odbrane Gaze. Basal je naglasio da je Civilnoj odbrani potrebna ključna oprema, uključujući 18 vatrogasnih vozila kako bi se pomoglo ljudima zatrpanim pod ruševinama, kao i da ta spasilačka organizacija nije dobila dovoljno goriva, što je poremetilo 70 odsto njenih operativnih sposobnosti, prenosi Al Džazira.

Potparol je dodao da su izraelske snage bombardovale infrastrukturu i opremu civilne odbrane, što je uticalo na sposobnost efikasnog delovanja i da je pet članova Civilne odbrane uhapšeno u Gazi.

14.37 Izraelska vlada odobrila 2,5 milijardi dolara za pomoć vojnim rezervistima

Izraelska vlada danas je odobrila plan pomoći vojnim rezervistima Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u vrednosti od 2,5 milijardi dolara (9 milijardi izraelskih novih šekela), nakon tvrdnji da država zanemaruje 360.000 Izraelaca koji su pozvani u rezervnu službu nakon početka sukoba s Hamasom u oktobru.

"Rezervisti će novac dobiti bez odlaganja“, izjavio je premijer Benjamin Netanijahu, najavljujući prvu tranšu programa od 400 miliona dolara (1.5 milijardi novih šekela), nakon čega će uslediti dve dodatne faze kada vlada odobri državni budžet za 2024. godinu.

Paket proširuje postojeću finansijsku pomoć koja je dostupna rezervnim vojnicima i njihovim partnerima, uz posebnu kompenzaciju za samozaposlene rezerviste koji su izgubili primanja tokom služenja vojske u poslednja tri meseca, prenosi Tajms of Izrael.

13.15 Dva novinara ubijena u izraelskom napadu kod Kan Junisa

Novinari Hamza Dahduh, fotoreporter i sin šefa biroa Al Džazire u Gazi Vaela Dahduha i njegov kolega Mustafa Turaja ubijeni su danas u izraelskom vazdušnom napadu zapadno od Kan Junisa, na jugu Pojasa Gaze. Dvojica novinara su poginula nakon direktnog udara izraelskog projektila u vozilo kojim su se kretali dok su radili terenski posao, dokumentujući nivo razaranja izazvanih noćašnjim vazdušnim napadom na stambenu zonu u blizini puta koji povezuje Kan Junis sa Rafom, prenosi Al Džazira.

Vael Dahduh (52), šefa biroa Al Džazire u Gazi izgubio je suprugu, ćerku, unuka i 15-godišnjeg sina u oktobru u izraelskom vazdušnom napadu koji je pogodio kuću u kojoj su se sklonili.

Tanjug AP/Ohad Zwigenberg

 

12.03 U SAD zabrinuti da bi Netanjahu mogao da pokrene rat protiv Hezbolaha u Libanu

Zvaničnici Bajdenove administracije zabrinuti su da bi premijer Izraela Benjamin Netanjahu mogao da pokrene potpuni rat protiv ekstremističke organizacije Hezbolah u Libanu s ciljem da stabilizuje svoj unutrašnje-politički položaj i učvrsti svoju nestabilnu političku karijeru. Prema pisanju Vašington posta istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je od početka rata Netanjahuova popularnost opala, a izraelska javnost nedvosmisleno mu pripisuje značajan deo krivice za neuspehe koji su omogućili smrtonosni upad Hamasa 7. oktobra, prenosi Tajms of Izrael.

Brojni visoki izraelski zvaničnici su u više navrata izjavljivali da Hezbolah mora biti oteran sa granice između Izraela i Libana, u skladu sa Rezolucijom 1701 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) iz 2006. godine, uozoravajući da će, ukoliko to ne bude postignuto diplomatskim putem, biti ostvareno vojnim sredstvima.

10.20 Jordan: Blinken sa kraljem Abdulahom II i ministrom spoljnih poslova al Safadijem

Američki državni sekretar Antoni Blinken sastao se danas sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim i jordanskim ministrom spoljnih poslova Ajmanom Huseinom al Safadijem i tom prilikom naglasio potrebu da Izrael prilagodi svoje vojne operacije kako bi smanjio civilne žrtve i značajno povećao količinu humanitarne pomoći koja stiže do Gaze.

Tom prilikom on je istakao važnost pripreme detaljnih planova za postkonfliktnu budućnost palestinske enklave koja je desetkovana intenzivnim izraelskim vazdušnim napadima i kopnenim ofanzivama, prenosi AP.

Tanjug AP/Evelyn Hockstein/Pool Photo via AP

 

09.30 Avganistan: Islamska država preuzela odgovornost za ekploziju minibusa u Kabulu

Ekstremistička grupa Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za sinoćnju eksploziju minibusa u avganistanskoj prestonici Kabulu u kojoj su poginule najmanje dve osobe, a 14 je ranjeno. Napad je izveden u šiitskom naselju Dašti Barči u zapadnom delu Kabula, rekao je portparol policije Khalid Zadran, prenosi AP.

Sunitska militantna grupa ID saopštila je da su njeni pripadnici detonirali eksplozivnu napravu u autobusu u kojem su bili muslimani šiiti, koje su nazvali nevernicima.

Tanjug AP/Majdi Mohammed

 

08.35 U eksploziji bombe ranjena četiri pripadnika izraelske granične policije

Četiri pripadnika izraelske granične policije ranjena su u današnjoj eksploziji bombe postavljene pored puta u izbegličkom kampu Dženin na Zapadnoj obali. U zajedničkom saopštenju izraelske vojske i policije navedeno je da su izraelske snage ušle u Dženin da sprovedu protivterorističku operaciju i da je bomba postavljena pored puta eksplodirala dok je prolazilo vozilo granične policije, prenosi Tajms of Izrael.

Dvojica pripadnika izraelske granične policije zaobila su teške povrede, navedeno je u saopštenju. Prethodno je palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo da je u jutrošnjem izraelskom vazdušnom napadu na Dženin ubijeno šest Palestinaca.

Tanjug/AP/Majdi Mohammed

 

08.21 U izraelskim napadima na Dženin poginulo šest Palestinaca

Najmanje šestoro Palestinaca poginulo je jutros u vazdušnom udaru izraelskih snaga na grad Dženin na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja. Udari su izvedeni ciljano na grupu ljudi, tvrdi Ministarstvo, a prenosi Rojters.

Prema poslednjim podacima palestinskog ministarstva, u izraelskim napadima u Pojasu Gaze od 7. oktobra poginulo je više od 22.720 ljudi, a ukupan broj povređenih premašio je 58.000.

08.00 Blinken posetio Tursku i Grčku, sastao se sa Erdgonom i Micotakisom

Američki državni sekretar Entoni Blinken održao je juče odvojene sastanke sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom. U Istanbulu je sa Erdoganom i šefom turske diplomatije Hakanom Fidanom razgovarao o pritisku koji bi Turska mogla da izvrši na Iran i njegove saveznike kako bi se smirile tenzije na Bliskom istoku i ubrzalo slanje humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi, prenosi AP.

8.21 Hezbolah tvrdi da je pogodio izraelsku bazu poznatu kao "oči države"

Libanska militantna grupa Hezbolah objavila je video-snimak koji navodno prikazuje napad na izraelsku vazduhoplovnu bazu u Mironu, poznatu kao "oči države na severu". Hezbolah tvrdi da je napad izvršen direktno na odbrambene kupole u bazi, prenosi izraelski "ynet".

Odbrambene kupole, ondosno sistem kontrole vazdušnih snaga, odgovoran je za kontrolu vazdušnog saobraćaja u celom vazdušnom prostoru Izraela, navodi portal.

Sistem otkriva i identifikuje pokušaje infiltracije, aktivira različite sisteme naoružanja i usmerava avione-presretače prema neprijateljskim vazdušnim ciljevima.

08.05 Netanijahu: Nećemo zaustaviti rat dok Hamas ne bude poražen

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je juče da se vojna ofanziva u Gazi nastavi sve dok se ne postignu svi njeni ciljevi.

"Vlada koju predvodim dala je instrukcije Izraelskim odbrambenim snagama da krenu u rat kako bi eliminisali Hamas, vratili naše taoce i osigurali da Gaza više neće predstavljati pretnju Izraelu. Rat se ne može zaustaviti dok ne postignemo sve ove ciljeve", poručio je Netanijahu u večerašnjem obraćanju naciji, prenosi Tajms of Izrael.

Tanjug/AP/Menahem Kahana

 

07.47 Obaveštajna jedinica IDF-a upozoravala da se Hamas sprema za napad na Izrael

Šef obaveštajne jedinice izraelske vojske, poznate kao “Đavolji advokat”, navodno je četiri puta upozorio, tri nedelje pre Hamasovog napada 7. oktobra, da bi palestinska militantna grupa uskoro mogla da pokrene sukob, javlja izraelski Kanal 12.

Šef jedinice je navodno dva puta krajem septembra pisao svim donosiocima odluka u vojsci i političkom establišmentu kako bi osporio široko rasprostranjenu procenu da je Hamas odvraćan, prenosi Tajms of Izrael. Isto upozorenje je izneo još dva puta tokom diskusija unutar izraelske vojske.

07.10 Izvedeni napadi na dva važna vojna kompleksa Hezbolaha u Libanu

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da su njeni borbeni avioni izveli napade na dva "značajna" vojna kompleksa koja pripadaju Hezbolahu u Libanu, kao odgovor na današnji napad libanske militantne grupe na severni Izrael.

Na tim lokacijama, prema tvrdnjama IDF-a, nalazila se infrastruktura koju koristi Hezbolahova jedinica protivvazdušne odbrane, prenosi Tajms of Izrael.

06.40 Borelj: Imperativ je izbeći regionalnu eskalaciju sukoba na Bliskom istoku

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je juče da je imperativ da se izbegne regionalna eskalacija sukoba na Bliskom istoku. Govoreći tokom posete Libanu, Borelj je upozorio Izrael da "niko neće pobediti u regionalnom sukobu", preneo je Rojters.

Tanjug /AP/Virginia Mayo

 

On je sa libanskim premijerom Nadžibom Mikatijem i najvišim vladinim zvaničnicima razgovarao o događajima u Gazi i oko nje, uključujući uticaj rata i situaciju na izraelsko-libanskoj granici.

"Vidimo zabrinjavajuće intenziviranje razmene vatre preko Plave linije“, rekao je Borelj na konferenciji za novinare.

Komentari (0)

Svet