Fokus

Bajden čestitao Božić pravoslavnim hrišćanima

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

19:41

Bajden čestitao Božić pravoslavnim hrišćanima
Džo Bajden - Copyright Jonathan Ernst/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je Božić svim hrišćanima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, rekavši da se pridružuje molitvama za mir.

"(Prva dama) Džil i ja želimo blagosloven Božić pravoslavnim hrišćanima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta. Tokom ovog svetog perioda, sećamo se čuda rođenja Isusa Hrista i preobražene ljubavi koju je On doneo našem svetu", navodi se u pisanoj izjavi Bajdena koju je objavila pres služba Bele kuće.

Bajden je naveo da je svako ljudsko biće stvoreno po božjem liku i zaslužuje da se prema njemu postupa sa dostojanstvom.

"Ove godine držimo blizu srca mnoge pravoslavne hrišćanske zajednice u ratom zahvaćenim regionima naše zemaljske kugle", poručio je Bajden.

On je izrazio žaljenje za svakim izgubljenim nevinim životom i najavio nastavak borbe "protiv progona i diskriminacije bilo koje grupe zbog toga ko su, u šta veruju ili kako praktikuju svoju veru", dodaje se u poruci.

"Zahvalni smo za neprocenjiv doprinos koji pravoslavna hrišćanska zajednica daje našoj zemlji i narodima širom sveta i zajedno se molimo za mir u narednoj godini", poručio je američki predsednik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet