Fokus

Severnokorejska ministarka: Odnosi sa Rusijom dostići će novi nivo 2024. godine

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2024

-

13:44

Severnokorejska ministarka: Odnosi sa Rusijom dostići će novi nivo 2024. godine
Severnokorejska ministarka: Odnosi sa Rusijom dostići će novi nivo 2024. godine - Copyright AP Photo/Jon Chol Jin

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja se nada da će 2024. godine njeni odnosi sa Rusijom dostići novi nivo, pošto saradnja između dve zemlje nastavlja da se razvija, izjavila je danas u Moskvi severnokorejska ministarka spoljnih poslova Čoe Son-hui.

"Verujem da će nas današnji sastanak, koji se održava u prvim danima nove godine, biti polazna tačka za podizanje bilateralnih odnosa na novi nivo u ovoj godini, kao i za ostvarivanje stvarne koristi za narode dveju zemalja", rekla je Čoe, prenosi TASS.

Dodala je da se ministri spoljnih poslova dve zemlje sada "često sastaju i produbljuju prijateljske veze".

Prema njenim rečima, to je "još jedan dokaz da se prijateljski odnosi Severne Koreje i Rusije aktivno razvijaju u skladu sa planovima lidera dve zemlje".

"Danas se strateški prijateljski odnosi neprestano razvijaju, zahvaljujući posebnoj pažnji predsednika Demokratske Narodne Republike Koreje, druga Kim Džong-una, kao i predsednika Ruske Federacije, druga Vladimira Putina", navela je Čoe.

Delegacija severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova boravi u poseti Moskvi gde se sastaje sa predstavnicima ruskog ministarstva spoljnih poslova.

 

Komentari (0)

Svet