Fokus

Velika tragedija u Indiji: Prevrnuo se čamac tokom školskog izleta, nastradalo 16 dece i dvoje nastavnika

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2024

-

17:28

Velika tragedija u Indiji: Prevrnuo se čamac tokom školskog izleta, nastradalo 16 dece i dvoje nastavnika
Velika tragedija u Indiji: Prevrnuo se čamac tokom školskog izleta, nastradalo 16 dece i dvoje nastavnika - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 16 dece i dvoje nastavnika udavilo se danas u Indiji kada se prevrnuo čamac kojim su se vozili tokom izleta, rekli su zvaničnici.

Spasioci su iz jezera Harni u gradu Vadodara izvukli 20 dece i tragaju za još dvoje nestalih, saopštili su policijski i okružni zvaničnici i dodali da se neka deca trenutno nalaze na intenzivnoj nezi.

Tanjug AP/AP Photo

 

Nije poznato koliko je ljudi bilo u čamcu i izveštaji lokalnih medija navode premašenje kapaciteta kao mogući razlog za incident, što policija nije potvrdila, prenosi Rojters.

Viši zvaničnik gradske policije Anupam Sing Gahlaut rekao je za putnike nisu bili obezbeđeni prsluci za spasavanje tokom vožnje čamcem. On je dodao da su deca bila uzrasta od sedam do 13 godina i pohađala školu u Vadodari.

"Uznemiren sam zbog gubitka života. Moje misli su sa ožalošćenim porodicama u ovom tužnom trenutku", rekao je indijski premijer Narendra Modi i dodao da će federalna vlada obezbediti nadoknadu od 2.400 dolara porodicama preminulih i oko 600 dolara za povređene.

Vlada indijske države Gudžarat, u kojoj se nalazi Vadodara, je najavila i odštetu od oko 4,800 dolara za porodice preminulih.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet