Fokus

Maskova kompanija pod lupom ministarstva SAD: Neuralink kažnjena zbog kršenja pravila o transportu opasnih materija

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2024

-

21:28

Maskova kompanija pod lupom ministarstva SAD: Neuralink kažnjena zbog kršenja pravila o transportu opasnih materija
Maskova kompanija pod lupom ministarstva SAD: Neuralink kažnjena zbog kršenja pravila o transportu opasnih materija - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Ilona Maska za moždane implante Neuralink kažnjena je zbog kršenja pravila američkog ministarstva saobraćaja (DOT) u vezi sa kretanjem opasnih materija, navelo je američko ministarstvo.

Tokom inspekcije objekata kompanije u Teksasu i Kaliforniji u februaru 2023. godine, istražitelji DOT-a, otkrili su da se kompanija nije registrovala kao prevoznik opasnog materijala, pokazuju podaci američkog ministarstva u koje je Rojters imao uvid.

DOT je kaznio Maskovu kompaniju sa 2.480 dolara, što je iznos manji od onoga kako je prvobitno procenjeno, jer je kompanija pristala da reši probleme, napominje se u dokumentima.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pronašli su i neispravno pakovanje opasnog otpada, uključujući i zapaljivu tečnost ksilen, koji može izazvati glavobolju, vrtoglavicu, konfuziju, gubitak mišićne koordinacije, pa čak i smrt, prenosi Rojters.

Portparol Uprave za bezbednost cevovoda i opasnih materijala, agencije DOT, koja je istraživala ''Neuralink'', potvrdio je kršenje i novčanu kaznu, i rekao da je istraga sada zatvorena.

Neuralink je američka neurotehnološka kompanija koja razvija implantabilne interfejse između mozga i računara, sa sedištem u Fremontu, u Kaliforniji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet