Fokus

Raste broj poginulih u Pakistanu: Stradalo najmanje 29 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

14:05

Raste broj poginulih u Pakistanu: Stradalo najmanje 29 osoba
Raste broj poginulih u Pakistanu: Stradalo najmanje 29 osoba - Copyright AP/Fareed Khan

veličina teksta

Aa Aa

U dva bombaška napada na izborne kancelarije jedne političke partije i jednog nezavisnog kandidata u jugozapadnom Pakistanu danas je poginulo najmanje 29 osoba, dok je ranjeno više od 20 ljudi.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napade, koji su se desili dan pre održavanja parlamentarnih izbora u Pakistanu, prenosi AP.

Prvi napad dogodio se u Pašinu, okrugu u provinciji Beludžistan, a drugi je izveden na izbornu kancelariju stranke Džamijat Ulema Islam, političara Fazlura Rehmana u gradu Kila Sajfula u Beludžistanu, saopštile su lokalne vlasti.

Bombaški napadi su se dogodili uprkos raspoređivanju desetina hiljada policijskih i paravojnih snaga širom Pakistana kako bi se obezbedio mir nakon nedavnog porasta militantnih napada u zemlji, posebno u Beludžistanu.

Pokrajina Beludžistan, bogata gasom, nalazi se na granici sa Avganistanom i Iranom.

Više od dve decenije poprište je pobune od strane baludžijskih nacionalista, koji su u početku želeli udeo u pokrajinskim resursima, ali su kasnije pokrenuli pobunu za nezavisnost. Pakistanski talibani i druge militantne grupe takođe imaju snažno prisustvo u pokrajini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet