Fokus

Najmanje tri osobe ubijene u eksploziji u centru Kabula - meta bila rezidencija ministra odbrane

Komentari

Autor: FoNet

03/08/2021

-

20:28

Najmanje tri osobe ubijene u eksploziji u centru Kabula - meta bila rezidencija ministra odbrane
Eksplozija - Copyright Tanjug/AP/Rahmat Gul

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje tri osobe su ubijene, a sedam je ranjeno u pucnjavi nakon eksplozije u glavnom gradu Avganistana Kabulu, nadomak dobro obezbeđene "Zelene zone" u kojoj se nalaze vladine zgrade i ambasade, saopštili su policijski zvaničnici.

Tanjug/AP/Rahmat Gul

 

Portparol ministarstva zdravlja Gulam Dastagir Nazari izjavio je da se sukobi nastavljaju. Najmanje tri osobe su ubijene, a sedam ranjeno, naveo je Nazari i dodao da je nejasno da li su žrtve stradale "od eksplozije ili u pucnjavi". 

Tanjug/AP/Rahmat Gul

 

Nekoliko minuta nakon eksplozije stotine civila u Kabulu izašle su na ulice izvikujući "Alahu Akbar", u znak podrške avganistanskoj vlasti i protivljenja talibanima.

Ispostavilo se da je meta bila rezidencija ministra odbrane Bismilah Kan Mohamadija, koji tada nije bio u kući, prenosi Turska radio-televizija.  

Tanjug/AP/Rahmat Gul

 

Paralelno sa povlačenjem vojnih snaga Sjedinjenih Američkih Država, rasplamsavaju se sukobi talibana i avganistanskih vlasti, a sukobljene strane su daleko od dogovora, prema današnjoj izjavi američkog izaslanika za Avganistan Zalmaja Kalilzada.
 


 

Komentari (0)

Svet