Fokus

Bajden po povratku iz vojne bolnice Volter Rid: Rezultati mog sistematskog pregleda isti kao prošle godine

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

21:11

Bajden po povratku iz vojne bolnice Volter Rid: Rezultati mog sistematskog pregleda isti kao prošle godine
Džo Bajden - Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden rekao je danas da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

Bajden je po povratku u Belu kuću iz vojne bolnice Volter Rid u Merilendu, gde je pregledan, u šali rekao da doktori misle da "izgeda previše mlado", prenosi NBC njuz.  

"Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno", rekao je Bajden.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem".

Izveštaj lekara: Bajden i dalje u dobroj formi i sposoban da obavlja dužnost

Američki predsednik je i dalje u dobroj formi za obavljanje svoju dužnost i sposoban da u potpunosti ispunjava sve odgovornosti bez izuzetka i bez prilagođavanja, navodi se u izveštaju lekara nakon godišnjeg sistematskog pregleda Bajdena u vojnoj bolnici Volter Rid u Merilendu.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden „zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednka, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta".

Bajdenov lekar Kevin O'Konor navodi u izveštaju "stabilna i dobro kontrolisana” medicinska stanja američkog predsednika, među kojima su „opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala”.

"Predsednik se oseća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja“, rekao je on, prenosi Independent.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet