Fokus

Hanter Bajden: Moj otac nije bio umešan u moje poslove

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2024

-

17:08

Hanter Bajden: Moj otac nije bio umešan u moje poslove
Tanjug/AP/Andrew Harnik - Copyright Tanjug/AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Sin američkog predsednika Hanter Bajden izjavio je danas pred odborima za nadzor i pravosuđe Predstavničkog doma američkog Kongresa da Džozef Bajden nije bio uključen u njegove poslove.

"Ovde sam danas da iznesem jednu nespornu činjenicu koja bi trebalo da okonča lažnu premisu ove istrage: Nisam mešao svog oca u svoj posao. Ni dok sam bio advokat, ni u svojim investicijama ili transakcijama u zemlji ili inostranstvu, ni kao član odbora, ni kao umetnik. Nikada", rekao je Bajden pred odborima u Kongresu.

On je optužio republikance da su "trgovali insinuacijama, iskrivljavanjem činjenica i senzacionalizmom".

"Sve vreme ste ignorisali jasne i ubedljive dokaze koji su vam ispred nosa. Nemate dokaze za neosnovane zavere o mom ocu", rekao je Hanter Bajden.

Sin američkog predsednika se pojavio pred odborima za nadzor i pravosuđe kako bi odgovorio na pitanja u vezi sa tvrdnjama da je Džozef Bajden lično imao koristi, kao i da je uticao na njegove poslove u u Kini i Ukrajini dok je bio potpredsednik SAD.

Pokušaji republikanaca da povežu odnos oca i sina sa širom istragom o opozivu Džozefa Bajdena propali su ranije ovog meseca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet