Planeta

Novi skandal Hantera Bajdena: Upao na saslušanje o navodnoj korupciji svog oca, pa priredio još veće iznenađenje

Komentari

Autor: CNBC

10/01/2024

-

19:20

Novi skandal Hantera Bajdena: Upao na saslušanje o navodnoj korupciji svog oca, pa priredio još veće iznenađenje
Novi skandal Hantera Bajdena: Upao na saslušanje o navodnoj korupciji svog oca, pa priredio još veće iznenađenje - Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Sin američkog predsednika Hanter Bajden napravio je još jedan skandal kada je danas, bez poziva, upao na saslušanje Predstavničkog doma Kongresa gde se razmatrala rezolucija njegovom nepoštovanju Kongresa, jer se navodno oglušio na poziv da svedoči iza zatvorenih vrata.

On se, u pratnji dvojice svojih advokata, pojavio u prostoriji za saslušanje u zgradi Rejburn haus ubrzo nakon što se Nadzorni odbor Predstavničkog doma sastao u 10:00 po lokalnom vremenu, piše CNBC.

Njegovo iznenadno pojavljivanje razbesnelo je republikance, koji čine većinu komiteta koji razmatra opoziv predsednika Džoa Bajdena. Još više ih je šokiralo kada se iznenada pokupio i otišao samo nekoliko minuta kasnije.

„Da, gledam u tebe Hantere Bajdene dok ti se obraćam. Nisi iznad zakona“, rekla je predstavnica republikanaca Nensi Mejs, ubrzo nakon što je predsednikov sin seo. 

Kada je druga republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin počela da govori, Bajden je naglo ustao i otišao, izazivajući podsmehe i povike "kuda ide?".

"Kakva kukavica", kratko je konstatovala Tejlor Grin.

Demokrate su branile Bajdena, ukazujući da je to što se pojavio nepozvan, po njima, dokaz da je spreman da izađe pred komitet, ali samo tokom javnog svadočenja, a ne iza zatvorenih vrata.

Na pitanje novinara da li je spreman da već danas svedoči ako ga pozovu, odgovorio je kratkim "Da".

Inače, Bajden je odbio da svedoči iza zatvorenih vrata 13. decembra na Kapitol Hilu u okviru istrage republikanaca protiv njegovog oca, fokusirane na optužbe za korupciju protiv njega i njegove porodice. Hanter Bajden je umesto toga ponudio da svedoči na javnom saslušanju, ali je Komer odbio taj predlog.

Na dan kada je trebalo da svedoči, Bajden se pojavio ispred američkog Kapitola i branio svoju istoriju poslovanja, negirajući optužbe za bilo kakvu ilegalnu finansijsku vezu sa ocem.

"Nema dokaza koji bi potkrepili navode da je moj otac bio finansijski umešan u moj posao, jer se to nije dogodilo", rekao je on tom prilikom pre nego što je otišao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet