Fokus

Priča iza fotografije koja je obišla svet: Kako je Hamas poštedeo 90-godišnju ženu zahvaljujući Lionelu Mesiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/03/2024

-

10:33

Priča iza fotografije koja je obišla svet: Kako je Hamas poštedeo 90-godišnju ženu zahvaljujući Lionelu Mesiju
Priča iza fotografije koja je obišla svet: Kako je Hamas poštedeo 90-godišnju ženu zahvaljujući Lionelu Mesiju - Copyright Printscreen YouTube/Fuente Latina, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Devedesetogodišnja Ester Kunjo rođena je i odrasla u Argentini, ali je sa porodicom emigrirala u Izrael. Tog 7. oktobra 2023. kada je Hamas izvršio napad na Izrael i upao u kibuc Nir Oz, oteto je osam članova njene porodice, od kojih je do sada šestoro oslobođeno. Međutim, ono čemu se nije nadala jeste da će biti pošteđena upravo zahvaljujući argentinskom fudbaleru Lionelu Mesiju.

Štaviše, njena fotografija sa militantom Hamasa i puškom AK-47 postala je viralna širom sveta, ali niko nije znao šta se krije iza ove slike.

U dokumentarcu "Voces de 7 de octubre - Latino Stories of Survival", koja prikazuje svedočenja o masakru Hamasa, opisala je kako je tačno uspela da izbegne zatočeništvo i bude pošteđena.

"Rekla sam mu (militantu) da ne razgovara sa mnom jer nisam razumela njegov jezik - arapski jezik, a ja slabo govorim hebrejski. Govorim argentinski, odnosno španski, pa me je on pitao šta je Argentina. Ona sam ga pitala da li gleda fudbal. Rekao je da mu se sviđa, a ja sam mu odgovorila da sam iz Mesijeve zemlje. Iznenađen, rekao mi je da jako voli Mesija", rekla je devedesetogodišnjakinja i nastavila:

"Stavio mi je ruku na rame i dao mi revolver, naterao me da pokažem znak mira i da se slikamo. Onda su otišli. Sada se nadam ako Mesi ovo vidi i sazna da sam se spasila zbog njega, da će moći da pomogne i mojim unucima koji su još u rukama Hamasa. To su dobra deca. Zovu se David i Arijel"

Dešavanja na Bliskom istoku možete pratiti uživo u našem LIVE blogu.

Komentari (0)

Svet