Fokus

Ozbiljna "finansijska injekcija" za republikance: Tramp očekuje da će na donatorskoj večeri prikupiti 43 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2024

-

23:45

Ozbiljna "finansijska injekcija" za republikance: Tramp očekuje da će na donatorskoj večeri prikupiti 43 miliona dolara
Ozbiljna "finansijska injekcija" za republikance: Tramp očekuje da će na donatorskoj večeri prikupiti 43 miliona dolara - Copyright Tanjug/AP/Paul Sancya

veličina teksta

Aa Aa

Očekuje se da će noćas biti prikupljeno za kampanju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa više od 40 miliona dolara, na najvećoj donatorskoj akciji prikupljanja sredstava do sada, javlja AP.

Očekuje se da će događaj u Palm Biču na Floridi, gde živi milijarder i investitor Džon Polson, doneti 43 miliona dolara za treću trku bivšeg predsednika u Beloj kući, rekao je on.   

Na događaju se očekuje prisustvo oko 100 gostiju, među kojima nekoliko milijardera, tako da bi iznos sredstava trebalo da bude veći nego što je nedavno prikupio aktuelni predsednik Džozef Bajden - 26 miliona dolara na skupu sa bivšim predsednicima Billom Klintonom i Barakom Obama.

"Odgovor na naše napore u prikupljanju sredstava bio je ogroman i do sada smo prikupili preko 43 miliona dolara", rekao je Polson.

Prema njegovim rečima, postoji ogromna podrška širokog spektra donatora.

Događaj, nazvan "Inauguralna večera lidera", šalje signal o ponovnom oživljavanju prikupljanja sredstava za Trampa i Republikansku stranku, koja se bori da sustigne Bajdena i demokrate. 

Tramp i Republikanska stranka objavili su ranije ove nedelje da su prikupili više od 65,6 miliona dolara u martu i završili mesec sa 93,1 milionom dolara.

Bajden i demokrate objavili su danas da su prošlog meseca prikupili više od 90 miliona dolara i da su imali na raspolaganju više od 192 miliona dolara.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet