Fokus

U poplavama u UAE poginule najmanje tri osobe: Pala rekordna količina kiše, zatvorene škole, otkazani događaji

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2024

-

16:57

U poplavama u UAE poginule najmanje tri osobe: Pala rekordna količina kiše, zatvorene škole, otkazani događaji
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje tri osobe su nastradale u Ujedinjenim Arapskim Emiratima usled velikih poplava koje su ove sedmice izazvale rekordne kiše, saopštili su zvaničnici.

U saopštenju filipinskog Odeljenja za radnike migrante navodi se da su se dve žene ugušile u svom vozilu tokom poplave, dok je muškarac poginuo kada je njegovo vozilo upalo u vrtlog, preneo je AP.

Tačan broj smrtnih slučajeva izazvanih olujom još nije poznat jer zvaničnici UAE nisu objavili bilo kakve informacije.

Tanjug/AP

 

Uprava međunarodnog aerodroma u Dubaiju, jednom od najvećih na svetu, saopštila je ranije danas da će privremeno obustaviti broj dolaznih letova u narednih 48 sati, počev od podneva, kako bi se ubrzao oporavak infrastrukture usled štete izazvane kišom i poplavama koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) pre tri dana.

Letovi avio-kompanije Etihad ervejs iz glavnog grada Abu Dabija su se vratile u redovno stanje, nakon nepovoljnih vremenskih uslova prethodnih dana, rečeno je iz te kompanije za državnu novinsku agenciju WAM.

Veliko nevreme pogodilo je Emirate u utorak, a nakon toga, usledile su velike poplave. Ekipe hitnih službi raščišćavaju puteve, dok se procenjuje šteta koju je izazvala najveća količina padavina u poslednjih 75 godina, od kada se vodi evidencija.

Nakon što je poplavljena pista na aerodromu u Dubaiju, na snazi je bilo preusmeravanje, otkazivanje i kašnjenje letova.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po kvadratnom metru, što je rekordna količina padavina koja se obično beleži tokom godinu dana.

Zatvorene su škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpeli su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.

U susednom Omanu, od posledica poplava poginulo je najmanje 20 osoba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet