Fokus

Novi tornado u SAD: Oluja pogodila severoistok Kanzasa, poginula jedna osoba

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2024

-

13:30

Novi tornado u SAD: Oluja pogodila severoistok Kanzasa, poginula jedna osoba
Novi tornado u SAD: Oluja pogodila severoistok Kanzasa, poginula jedna osoba - Copyright Tanjug AP/Nikos Frazier/Quad City Times via AP

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba je izgubila život, a troje je povređeno u utorak kada je tornado prošao kroz maleni grad Vestmoreland na severoistoku američke savezne države Kanzas, uništavajući kuće, kamp prikolice i pomoćne objekte, saopštile su lokalne vlasti.

Zvaničnici okruga Potavatomi objavili su na Fejsbuku da je u utorak uveče tornado pogodio ovaj grad sa oko 700 stanovnika i uništio 22 kuće, tri kamper prikolice i pet pomoćnih objekata i oštetio još 13 kuća i jednu komercijalnu zgradu, prenosi AP.

U saopštenju za medije, portparol okruga Potavatomi je potvrdio jedan smrtni slučaj. Takođe je prijavljeno da su tri osobe povređene, ali niko nije u kritičnom stanju.

Oluja u Vestmorlendu je protutnjala samo dva dana nakon što su nepogode sa tornadom u nedelju prošle i kroz Oklahomu i odnele živote četiri osobe, a povredile najmanje 100 ljudi.

U petak su se na udaru tornada našle američke savezne države Nebraska i Ajova gde je poginula jedna osoba, a uništeni su stambeni i poslovni objekti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet