Fokus

Na desetina tornada zahvatilo centralni deo Oklahome: Poginule najmanje dve osobe od kojih jedno dete

Komentari

Autor: Fonet

28/04/2024

-

19:18

Na desetina tornada zahvatilo centralni deo Oklahome: Poginule najmanje dve osobe od kojih jedno dete
Na desetina tornada zahvatilo centralni deo Oklahome: Poginule najmanje dve osobe od kojih jedno dete - Copyright Bryan Terry/The Oklahoman via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje dve osobe, od kojih jedno dete, poginule su u tornadima koji su zahvatili Oklahomu, saopštile su danas loklane vlasti, dok su ekipe za hitne intervencije procenjivale velike štete od jakih vetrova, grada i poplava pričinjene na kućama i preduzećima, javlja AP.

Od petka je prijavljeno na desetine tornada koji su izazvali pustoš u centralnom delu te američke države od petka, a danas je na snazi upozorenje poplava za Oklahomu i druge države — uključujući Kanzas, Misuri, Arkanzas i Teksas.

Tornado je u subotu u Oklahomi pogodio Holdenvil, gradić sa oko 5.000 ljudi, i usmrtio dve osobe, dok su četiri povređene, saopštila je danas Služba hitne medicinske pomoći okruga Hjuz u nedelju. Holdenvil je je oko 130 kilometara udaljen od Oklahoma Sitija.

Guverner Oklahome Kevin Stit objavio je danas izvršnu naredbu kojom je proglašeno vanredno stanje u 12 okruga zbog padavina i lošeg vremena dok su ekipe radile na čišćenju ruševina i proceni štete od jakih oluja koje su srušile dalekovode.

Skoro 33.000 korisnika je osalo bez struje u Oklahomi od nedelje ujutro, a u Teksasu oko 67.000, navodi AP. (kraj) vip
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet