Fokus

Neustrašiva mama iz Kalifornije: Golim rukama svladala pumu koja je napala njenog sina

Komentari

Autor: Jutarnji

30/08/2021

-

19:55

Neustrašiva mama iz Kalifornije: Golim rukama svladala pumu koja je napala njenog sina
Puma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Petogodišnji dečak zamalo je poginuo nakon što ga je napala puma u blizini njegove kuće, a ostao je živ zahvaljujući požrtvovnosti svoje majke.

Nemili incident dogodio se u južnoj Kaliforniji u Kalabasasu, a puma težine 30 kilograma je zaskočila dečaka u četvrtak i vukla ga više od 40 metara preko livade. Dečak je zadobio teške telesne povrede na glavi i grudi, ali je stabilno.

Heroj dana je njegova majka koja je bila u kući kada je čula da se napolju nešto dešava.

"Istrčala je iz kuće i počela golim rukama da udara pumu dok nije skinula divlju životinju s dečaka", rekao je kapetan Patrik Foj, portparol kalifornijske Agencije za ribe i divlje životinje.

Roditelji su dečaka odmah odvezli u bolnicu gde je policija saznala za napad te su uputili šumskog čuvara na mesto nesreće. Pronašao je pumu kako čuči u grmlju ušiju povučenih unazad i sikće.

Zbog ponašanja životinje i blizine mesta nesreće čuvar je zaključio da se radi o pumi koja je napala dečaka te je procenio da je radi zaštite javne sigurnosti najbolje da ga usmrti na licu mesta.

DNK testiranje je potvrdilo on što su roditelji izjavili: da je dečaka napala puma.

U istom području uočena je još jedna puma. Uspavali su je, a potom pustili u divljinu nakon što je utvrđeno da nije učestvovala u napadu.

Komentari (0)

Svet