Fokus

Svađe, pa poljupci na plaži: Novi detalji o nestanku i ubistvu mlade jutjuberke, policija i dalje traži njenog verenika

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Jutarnji, BBC, CNN, AP

24/09/2021

-

22:08

Svađe, pa poljupci na plaži: Novi detalji o nestanku i ubistvu mlade jutjuberke, policija i dalje traži njenog verenika
Svađe, pa poljupci na plaži: Novi detalji o nestanku i ubistvu mlade jutjuberke, policija i dalje traži njenog verenika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je u utorak ustanovljeno da je 22-godišnja američka jutjuberka Gabi Petito ubijena, policija pokušava da locira njenog verenika, 23-godišnjeg Brajena Londrija.

Londri i Petito koji su zajedno živeli u Long Ajlendu, u vezi su od srednje škole, a 2020. godine saopštili su na društvenim mrežama da su se verili.

Par je u julu odlučio da obiđe nacionalne pakrove na zapadu Sjedinjenih Američkih Država, a putovanje su dokumentirali na Jutjubu i na svojim društvenim mrežama.

Po planu, trebalo je da put traje četiri meseci, ali Londri se već 1. septembra sam vratio kod svojih roditelja u Floridu. Porodica Petito je dan kasnije prijavila da je mlada jutjuberka nestala, a ove nedelje ispostavilo se da Petito ubijena. Inspektori još nisu otkrili gde je pronađeno telo mlade devojke niti detalje ubistva.

Policija je počela da traži Brajen Londrija, dečka pokojne devojke koji bi jedini mogao da ima korisne informacije o slučau ubistva Gabi Petito, međutim trenutno se ne zna gde se on nalazi.

profimedia

 

Gde je Brajen Londri?

Londrijeva porodica je prošlog vikenda prijvila momka kao nestalu osobu, te je rekla da je on 14. septembrs ozišao na planinarenje i nije se vratio kući, navodi BBC.

Federalni istražni biro (FBI) i policija već danima pretražuju rezervat prirode Karltor u Floridi, ali za sada nisu pronašli 23-godišnjaka. U potrazi se koriste psi tragači, i dronovi, a učestvuju i profesionalni ronioci jer je u pitanju močvarno područje, piše AP.

Agenti FBI osam sati su pretraživali kuću roditelje Brajena Londrija, u kom su on i Gabi Petito živeli do 2019. godine.

profimedia

 

Pre nego što je nestao, Londri je izbegavao policiju i zvaničnicima nije ništa otkrio.

Londrijev advokat Stiv Bertolino planirao je u utorak da održi konferenciju za medije, ali odustao je posle razovora sa agentima FBI.

Bertolino je lokalnim medijima rekao da je za njegovog klijenta bolje da se ta konferencija otkaže. Advokat je nakon objave da je Petito mrtva objavio kratku izjavu: "Neka Gabi počiva u miru".

Još nije poznato šta se dogodilo kada je nestala Petito, a kasnije i Londri.

Svađe, pa poljupci na plaži

Saznalo se da se par 12. avgusta u Juti do te mere posvađao da je policija morala da interveniše.

Na video snimku koju je objavila policija savezne države Jute, vidi se da je Petito plakala i da se policajcu žalila na svoje mentalno zdravlje. Petito je tada rekla da se ona i njen verenik u poslednje vreme često svađali.

U policijskom zapisniku stoji da je Londri potvrdio da ga je Petito nakon svađe i udarila. Policija im je preporučila da noć provedu odvojeno, ali incident nije rezultirao prijavama.

Video u kojem se Petito i Lodri smeju, ljube i trče plažom objavljen je 19. avgusta na njihovom Jutjubu kanalu.

Tanjug/The Moab Police Department via AP

 

Učestale objave s putovanja na Instagramu naglo su stale krajem avgusta.

Prema rečima Rika Staforda, advokata porodice Petito, mlada devojka je svoju majku pozvala 24. avgusta kako bi joj rekla da napušta Jutu.

Poslednja poruka

Majka ubijene devojke Nikol Šmid rekla je za CBS da su ona i njena kćeri često čule putem telefona čak i nekoliko puta dnevno.

Poslednja objava na Instagram profilu Gebi Petito je od 25. avgusta, kada je objavila galeriju sa opisom "Srećna Noć veštica".

Nije poznato gde se nalazila u trenutku kada je objavila fotografije, niti gde su one napravljene.

Inspektori su tokom istrage otkrili da se iz SMS poruka koje je Petito slala majci moglo naslutiti da postoji određena napetost između nje i Brajena Londrija. 

Tanjug/FBI Denver Via AP

 

CNN piše da je par iz Luizijane video da kako su se Petito i Londri posvađali u restoranu 27. avgusta.

Gebi je svoju porodicu poslednji puta kontaktirala 30. avusta, kada je u poruci napisala da u Nacionalnom parku Josemit u Kaliforniji, gde nema signala.

Njena majka, međutim, sumnja da je Gebi poslala tu poruku.

Komentari (0)

Svet