Fokus

Tramp zbog poslova sa hotelom izgubio više od 70 miliona dolara, tražio odlaganje plaćanja kredita

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2021

-

19:54

Tramp zbog poslova sa hotelom izgubio više od 70 miliona dolara, tražio odlaganje plaćanja kredita
Donald Tramp - Copyright Tanjug AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Donalda Trampa izgubila je više od 70 miliona dolara u poslu upravljanja svojim hotelom u Vašingtonu, što je bivšeg američkog predsednika u jednom trenutku primoralo da od "Dojče banke" zatraži odlaganje plaćanja kredita, navodi se u dokumentima koje je danas objavio Komitet za nadzor i reforme Predstavničkog doma Kongresa zadužen za istragu poslovanja bivšeg predsednika.

Osim odlaganja plaćanja, Trampova kompanija je takođe morala da ubrizga 27 miliona dolara iz drugih grana svog poslovanja kako bi pomogla hotelu, prenosi AP.

Komitet je saopštio da finansijski izveštaji do kojih je došao pokazuju da su gubici ostvareni uprkos, prema grubim procenama, 3,7 miliona dolara uplata od stranih vlada, što su poslovi za koje pravni stručnjaci kažu da je Tramp trebalo da ih odbije, jer predstavljaju sukob interesa s njegovom funkcijom predsednika.

Odlaganje kredita od strane Dojče banke Trampovoj kompaniji predstavljalo je "neprijavljeni preferencijalni tretman" o kojem je predsednik trebalo da izvesti, jer banka ima značajne poslove u SAD, saopštio je Komitet u pismu Upravi za opšte poslove (GSA), vladinoj agenciji u Vašingtonu, koja je nadležna za hotel koji savezna vlada iznajmljuje Trampovoj organizaciji.

Komitet je saopštio da dokumenti pokreću nova i zabrinjavajuća pitanja o poslu oko zakupa bivšeg predsednika Trumpa sa GSA i sposobnosti agencije da upravlja sukobom interesa bivšeg predsednika tokom njegovog mandata, kada je on efektivno bio na obe strane ugovora, kao zakupodavac i zakupac.

Tramp pokušava da proda hotel u američkoj prestonici još od 2019. godine, ali do sada nije bilo zainteresovanih kupaca, navodi Asošijejted pres.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet