Fokus

Tramp tužio "Njujork tajms" i nećaku zbog "zavere i lične osvete"

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

10:35

Tramp tužio "Njujork tajms" i nećaku zbog "zavere i lične osvete"
Tramp tužio "Njujork tajms" i nećaku zbog "zavere i lične osvete" - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp tužio je svoju nećaku Meri i list "Njujork tajms" zbog članka iz 2018. godine, u kojem se navodi da je umešan u "sumnjive poreske mahinacije".

U tužbi, koja je podneta u Njujorku, optužuju se Meri Tramp i novinari ovog lista da su "umešani u podmuklu zaveru" radi pribavljanja poverljivih dokumenata, čime je nećaka bivšeg predsednika prekršila sporazum o poravnanju koji joj zabranjuje njihovo otkrivanje, a što je ona potvrdila da je učinila u svojim memoarima 2020.godine, prenosi BBC.

Tramp je odlučno ranije odbacio tvrdnje iz knjige svoje nećake "Previše i nikad dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu" i neuspešno je tužio u pokušaju da spreči njeno objavljivanje.

On je novom tužbom u utorak optužio troje novinara Njujork tajmsa da su kontaktirali i sarađivali sa njegovom nećakom zbog "lične osvete" prema njemu.

Kako se navodi u tužbi, Meri Tramp je dostavljala Njujork tajmsu poverljiva dokumenta za objavljivanje u sveobuhvatnoj istrazi lista Trampovih ličnih finansija.

U ovoj ekskluzivnoj reportaži navodi se je da je bivši predsednik učestvovao u "prevarantskim" poreskim mahinacijama I na taj način stekao više od 400 miliona dolara.

Portparolka "Njujork tajmsa" saopštila je danas da je pisanje lista o Trampovim porezima pomoglo informisanju građana kroz detaljno izveštavanje o temi u kojoj preovladava javni interes i da tužba predstavlja pokušaj da se ućutkaju nezavisne novinske organizacije.

Meri Tramp (55) , ćerka Freda Trampa Mlađeg, predsednikovog starijeg brata, koji je umro 1981. u 42. godini, još nije komentarisala tužbu.

Ona je prošle godine podnela sopstvenu tužbu protiv Trampa i dva člana porodice za prevaru i zaveru, u kojoj je navela da su je tadašnji predsednik, njegova sestra Merien Tramp Beri i brat Robert Tramp, prevarili zbog nasledstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet