Fokus

SAD: Istraga dve američke službe protiv Olega Deripaske

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2021

-

08:26

SAD: Istraga dve američke službe protiv Olega Deripaske
SAD: Istraga dve američke službe protiv Olega Deripaske - Copyright Tanjug AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Istrage protiv ruskog biznismena Olega Deripaske poslednjih nekoliko godina vode dve američke bezbednosne agencije, objavio je Njujork Tajms pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema pisanju njujorškog dnevnika, istrage protiv Deripaske vode Federalni istražni biro (FBI) i savezno tužilaštvo, ali se ne otkriva koja je priroda istražnog postupka, prenosi TASS.

Prema pisanju Glasa Amerike, agenti FBI izvršili su juče pretres vašingtonske rezidencije ruskog oligarha Olega Deripaske, a agencija Rojters je javila da je pred kućom u jednoj od najbogatijih četvrti Vašingtona bio veliki broj agenata FBI koji su iznosili kutije, kao i da je na prilazima objektu postavljena žuta traka - upozorenje da je u toku izvođenju akcije.

Za sada nema dostupnih informacija gde se trenutno nalazi Oleg Deripaska, ali se u izveštaju Njujork Tajmsa potvrđuje da je i drugim rezidencijalnim objektima ruskog oligarha juče izvršen pretres.

U međuvremenu, portparolka Deripaske, Larisa Beljajeva, izjavila je za TASS da biznismen nije vlasnik pretresane kuće, naglasivši da je akcija američkih službi povezana sa sankcijama uvedenim protiv ovog ruskog biznismena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet