Fokus

Šef diplomatije Uzbekistana: Nećemo tolerisati američke trupe na svojoj teritoriji

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

15:55

Šef diplomatije Uzbekistana: Nećemo tolerisati američke trupe na svojoj teritoriji
Šef diplomatije Uzbekistana: Nećemo tolerisati američke trupe na svojoj teritoriji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uzbekistan nema nameru da rasporedi američki vojni kontingent na svojoj teritoriji, ali će biti spreman da razmenjuje obaveštajne podatke sa Vašingtonom u okviru borbe protiv terorizma, rekao je u intervjuu ruskim medijima ministar inostranih poslova Abdulaziz Kamilov.

"Još jednom bih potvrdio da ovo pitanje (o raspoređivanju američkih trupa) nije na dnevnom redu. O njemu se ne raspravlja, niti je pokrenuto", rekao je on, preneo je TAS S.

"Što se tiče saradnje sa bilo kojom zemljom, bez obzira na to da li će to biti Sjedinjene Američke Države ili bilo koja druga, spremni smo na saradnju i na nastavak interakcije u sprečavanju terorizma u okviru međunarodne prakse, međunarodnog prava i međunarodnih konvencija, ugovora i sporazuma čiji smo potpisnici", istakao je Kamilov.

On je rekao da Uzbekistan nema ništa protiv razmene informacija sa stranim obaveštajnim službama radi sprečavanja terorističkih napada.

Kamilov je naglasio i da je SAD rečeno da Uzbekistan neće tolerisati raspoređivanje američkih trupa na svojoj teritoriji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet