Fokus

Bivši igrač Mančester junajteda otkrio da je bio seksualno zlostavljan kao tinejdžer: "Najteže je bilo da kažem mami"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2021

-

20:48

Bivši igrač Mančester junajteda otkrio da je bio seksualno zlostavljan kao tinejdžer: "Najteže je bilo da kažem mami"
Bivši igrač Mančester junajteda otkrio da je bio seksualno zlostavljan kao tinejdžer: "Najteže je bilo da kažem mami" - Copyright AP Photo/Claude Paris

veličina teksta

Aa Aa

Bivši defanzivac Mančester junajteda Patris Evra (40) otkrio je da je seksualno zlostavljan kao tinejdžer u svojoj autobiografiji "I Love This Game".

Evra je u knjizi prvi put javno rekao da ga je seksualno zlostavljao nastavnik i direktor škole kada je imao 13 godina, a zlostavljanje je bilo svakodnevno. Detaljno je objasnio kako je kada se preselio u novu školu, boravio u kući svog direktora u jednom periodu. On bi mu davao da igra video igrice i pomagao mu je sa domaćim zadacima.

U intervjuu za Tajms uoči objavljivanja svoje autobiografije, bivši francuski reprezentativac rekao je da mu je najteže bilo da prizna svojoj majci. Kada je saznala, to ju je, kako kaže, potpuno razorilo.

"Bio je to težak trenutak za mene. Još treba da saopštim nekolicini braće i sestrara i bliskih prijatelja", rekao je i nastavio:

"Ne želim da ljudi osećaju sažaljenje. To je teška situacija. Majka ne očekuje da to čuje od sopstvenog deteta. Bio je to veliki šok za nju. Mnogo ljutnje. Rekla je da joj je žao. Rekla mi je 'ne smeš to staviti u svoju knjigu, to je privatni Patris', ali tada sam joj rekao 'mama, nije reč o meni, radi se o drugoj deci', onda je razumela"

AP Photo/Daniel Cole

 

Kako kaže, znala je da će knjiga promeniti viđenje o njemu, ali je on više nego srećan što o tome konačno može da razgovara.

"Ja sam bolja verzija sebe. Moji prijatelji će reći 'ali, svet će reagovati, pomisli na pritisak'. Najveći pritisak je da to saopštim svojoj mami. Čak i kad razmišljam o tome, teško je"

Otkrio je i da još nije ozbiljno razmišljao o krivičnom gonjenju nastavnika, iako je njegova majka predložila da tuži počinioca i da je već dobio pozive iz policije.

Evra je rođen u Dakaru u Senegalu, ali je odrastao u Lez Iliju u Francuskoj gde je započeo svoju omladinsku karijeru, pre nego što se probio u seniore. Potom je neko vreme proveo u Francuskoj, pre nego što ga je 2006. godine potpisao ser Aleks Ferguson, nakon čega je osvojio pet titula u Premijer ligi, tri Lige kupa i Ligu šampiona 2008. godine.

Tada je igrao za Juventus i Marselj, a karijeru je završio u Vest Hemu 2018. godine. Od tada je često bio u ulozi fudbalskog stručnjaka i komentator za Sky Sports.

 

Komentari (0)

Svet