Fokus

Direktor CIA razgovara sa zvaničnicima u Moskvi o odnosima SAD i Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

21:27

Direktor CIA razgovara sa zvaničnicima u Moskvi o odnosima SAD i Rusije
Vilijam Barns - Copyright AP/Tom Williams

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Barns boravi u Moskvi sa delegacijom američkih zvaničnika u dvodnevnoj poseti po instrukcijama predsednika Džozefa Bajdena, saopštila je ambasada SAD u Rusiji, prenosi TASS.

"Direktor CIA Vilijam Bernsa zahtev predsednika SAD predvodi delegaciju visokih američkih zvaničnika u Moskvi 2. i 3. novembra. Oni se sastaju sa članovima ruske vlade kako bi razgovarali o nizu pitanja u bilateralnim odnosima", navodi se u saopštenju američke ambasade u Moskvi.

Kako je ranije saopštila pres služba Saveta bezbednosti Rusije, Barns se danas sastao sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom, a dve delegacije su razgovarale o odnosima Rusije i SAD.

Ovo je prvi sastanak Patruševa i Bernsa na čelu CIA, a oni su ranije kontaktirali 2013. godine tokom posete Patruševa SAD, kada je Berns obavljao funkciju v. d. državnog sekretara.

Barns je bio ambasador SAD u Rusiji od 2005. do 2008. godine, a imenovan je za direktora CIA u martu 2021, čime je postao prvi karijerni diplomata u istoriji SAD koji je na čelu ove američke agencije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet