Fokus

Detalji stampeda na muzičkom festivalu u Hjustonu: Pokrenuta istraga zbog nasilnog ubrizgavanja droge u vrat policajca

Komentari

Autor: Euronews, Klix.ba

06/11/2021

-

23:30

Detalji stampeda na muzičkom festivalu u Hjustonu: Pokrenuta istraga zbog nasilnog ubrizgavanja droge u vrat policajca
Detalji stampeda na muzičkom festivalu u Hjustonu: Pokrenuta istraga zbog nasilnog ubrizgavanja droge u vrat policajca - Copyright Tanjug AP/Elizabeth Conle

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Hustonu saopštila je da bi neke od smrti i povreda tokom incidenta na muzičkom festivalu Astrovorld mogle da budu posledice injekcija droge.

Šef policije Troj Finer rekao je u subotu da istražuju izveštaje o mogućem incidentu s drogom.

Finer je rekao da je policajac prijavio da je osetio ubod u vratu pre nego što je izgubio svest. Članovi hitne pomoći uspeli su da ga ožive, a medicinsko osoblje koje je lečilo policajca primetilo je trag koji je mogao nastati od uboda injekcije, rekao je Finer.

Najmanje osam osoba poginulo je u stampedu, a američki mediji preneli su da su preminuli 14-godišnjak, 16-godišnjak, dva 21-godišnjaka, dva 23-godišnjaka, 27-godišnjak i jedna osoba nepoznate starosti.

Oko 25 osoba je prevezeno u bolnicu, od kojih 11 u srčanom zastoju, a 13 je tamo i dalje, uključujući pet mlađih od 18 godina. On nije rekao da li su bili pregledi za potencijalne ubode injekcije, ali je ranije rekao da se čini da su mnogi pregaženi u stampedu.

Procenjuje se da je 50.000 ljudi prisustvovalo događaju u petak, prve od dve večeri festivala. Stampedo se dogodio kada je na scenu stupio reper i osnivač festivala Trevis Skot.

Tanjug/AP/Amy Harris

 

Skot je izjavio je da je "slomljen" zbog smrti i povreda na muzičkom festivalu u Teksasu i obećava "potpunu podršku" policijskoj istrazi, prenosi BBC.

"Moje molitve su upućene porodicama koje su pogođene ovim događajem. Apsolutno sam slomljen zbog onoga što se dogodilo sinoć", napisao je Skot na Tviteru.

On je nekoliko puta tokom svog 75-minutnog performansa prekidao nastup kada je video da se stvara haos ispred bine, objavio je Hjuston kronikl.

"Neko se onesvestio baš ovde... ne diraj ih, ne diraj ih. Svi se samo povucite. Obezbeđenje, neka neko pomogne brzo. Neka neko uskoči. Hajde, hajde", govorio je reper, što se može videti na snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Svet