Fokus

Rekordan broj novozaraženih u Južnoj Koreji, sve veći pritisak na bolnice

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2021

-

07:33

Rekordan broj novozaraženih u Južnoj Koreji, sve veći pritisak na bolnice
Rekordan broj novozaraženih u Južnoj Koreji, sve veći pritisak na bolnice - Copyright South Korea Defense Ministry via AP

veličina teksta

Aa Aa

U Južnoj Koreji su u poslednja 24 sata potvrđena 5.123 nova slučaja koronavirusa, što je najviši dnevni bilans od početka pandemije. Kako navodi agencija Jonhap, broj novozaraženih u prestonici Seulu prvi put je premašio 2.000. Zabeležena su i 34 nova slučaja, a oko 720 ljudi je u kritičnom stanju.

Južna Koreja je u ponedeljak odustala od namere da dodatno ublaži mere za suzbijanje korona virusa zbog pritiska na medicinski sistem nakon velikog porasta broja hospitalizovanih, prenosi Rojters. U toj zemlji je od početka pandemije zaraženo 452.350 osoba, a 3.658 ih je preminulo.

Podsetimo, ova država je takođe saopštila da će ograničiti dolaske iz Južnoafričke Republike i još sedam afričkih zemalja zbog zabrinutosti zbog nove varijante koronavirusa identifikovane u tom regionu. Inače, osam zemalja koje podležu novim ograničenjima su Južnoafrička Republika, Bocvana, Zimbabve, Namibija, Lesoto, Esvatini, Mozambik i Malavi.U toj zemlji je od početka pandemije zaraženo 452.350 osoba, a 3.658 ih je preminulo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet