Fokus

U padu indijskog helikoptera poginulo 13 od 14 osoba, među putnicima bio i načelnik generalštaba

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

13:32

U padu indijskog helikoptera poginulo 13 od 14 osoba, među putnicima bio i načelnik generalštaba
U padu indijskog helikoptera poginulo 13 od 14 osoba, među putnicima bio i načelnik generalštaba - Copyright Tanjug/Bangalore New Photos via AP

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba indijske vojske general Bipina Ravat je među 13 osoba koje su poginule danas u padu vojnog helikoptera na jugu zemlje, u kojem je bilo 14 osoba, saopštilo je indijsko Ratno vazduhoplovstvo.

U saopštenju se navodi da je jedini preživeli kapetan Varun Sing prebačen u vojnu bolnicu u Velingtonu, prenosi CNN. Indijska državna televizija je izvestila prvo da su četiri osobe poginule, dok su tri povređene prebačene u bolnicu.

Uzrok nesreće i dalje je nepoznat, a Ratno vazduhoplovstvo navodi da je naložena istraga. Bipina Ravata je najviši zvaničnik u indijskoj vojsci, a takođe je i savetnik pri Ministarstvu odbrane.

Novinska agencija PTI saopštila je da je helikopter tipa "Mi-17V5" bio na putu od vazduhoplovne baze do vojnog koledža kada se srušio u blizini grada Kunura, u državi Tamil Nadu.


Na televiziji je prikazan helikopter koji gori, dok lokalni stanovnici pokušavaju da ugase vatru.
Lokalni informativni kanali su izvestili da je u helikopteru bilo devetoro ljudi, uključujući Ravatovu suprugu i druge visoke zvaničnike odbrane.

Indijsko vazduhoplostvo je objavilo na svojoj zvaničnoj stranici na Tviteru da je naložena istraga o nesreći. Bipina Ravata je najviši zvaničnik u indijskoj vojsci, a takođe je i savetnik pri Ministarstvu odbrane, navodi AP. Novinska agencija PTI saopštila je da je helikopter tipa "Mi-17V5" bio na putu od vazduhoplovne baze do vojnog koledža kada se srušio u blizini grada Kunura, u državi Tamil Nadu.

Komentari (0)

Svet