Fokus

Kašogi dobio ulicu u Vašingtonu: Ambasada Saudijske Arabije u ulici s imenom ubijenog novinara

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2021

-

07:28

Kašogi dobio ulicu u Vašingtonu: Ambasada Saudijske Arabije u ulici s imenom ubijenog novinara
Džamal Kašogi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ulica u kojoj je ambasada Saudijske Arabije u Vašingtonu promeniće ime u čast ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, saoštile su gradske vlasti.


Gradsko veće Vašingtona jednoglasno je usvojilo odluku da se deo avenije Nju Hempšir u dužini od 213 metara, koja se proteže između ambasade i kompleksa Votergejt simbolično nazove po Kašogiju, saudijskom novinaru i disidentu koji je radio za Vašington post u vreme kada je ubijen u Turskoj, prenosi "Dejli Sabah".

Očekuje se da će ovu odluku potpisati gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer i da ona neće naići na primedbe u američkom Kongresu, koji potvrđuje sve odluke vlasti glavnog grada SAD.

Kašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018. godine. Rijad je saopštio da su bivšeg novinara Vašington posta u "odmetničkoj operaciji" ubili agenti poslati da ga ubede da se vrati u Saudijsku Arabiju. Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti delovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet