Fokus

Karen Donfrid sledeće nedelje u Moskvi, Kijevu i Briselu

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2021

-

23:33

Karen Donfrid sledeće nedelje u Moskvi, Kijevu i Briselu
Karen Donfrid - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik šefa kabineta ruskog predsednika Dmitrij Kozak održaće sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Karin Donfrid u Moskvi 15. decembra, rečeno je danas za TASS izvor u Izvršnoj kancelariji ruskog predsednika.

"Sastanak je planiran za sredu", naveo je ovaj izvor.

Ranije tokom dana, američki Stejt department je saopštio da će Donfrid posetiti Moskvu i Kijev od 13. do 15. decembra, a zatim otputovati u Brisel da se konsultuje sa NATO saveznicima i partnerima.

"Sledeće sedmice u Moskvu i Kijev će doputovati pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Karin Donfrid", saopšteno je iz Stejt departmenta, preneo je Rojters.

Kako je navedeno, Karin Donfrid će u Moskvi i Kijevu na sastancima sa visokim ruskim i ukrajinskim predstavnicima vlasti razgovarati o jačanju ruskih trupa na ukrajinskim granicama i potvrditi posvećenost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Stejt department je saopštio da će Donfrid otputovati i u Brisel 15. i 16. decembra kako bi se konsultovala sa saveznicima u NATO-u i partnerima iz EU o naporima da se postigne diplomatsko rešenje ukrajinske krize, kroz diplomatski napredak preko sprovođenja, kako je navedeno, "sporazuma iz Minska koji podržava Normandijski format". 

Komentari (0)

Svet