Fokus

Bivši guverner Endrju Kuomo mora da Njujorku da 5,1 miliona dolara zarade od knjige

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

20:17

Bivši guverner Endrju Kuomo mora da Njujorku da 5,1 miliona dolara zarade od knjige
Kuomo - Copyright Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer, Pool, File

veličina teksta

Aa Aa

Etičko telo Njujorka naredilo je bivšem guverneru Endrjuu Kuomu da sledećeg meseca vrati toj saveznoj američkoj državi 5,1 miliona dolara profita od njegove knjige o pandemiji koronavirusa.

Ovu neobičnu rezoluciju usvojla je danas Zajednička komisija za javni moral (JCOPE) glasovima 12:1 za, preneo je "Njujork post".

Odluka je usledila mesec dana nakon što je Etička agencija glasala za povlačenje svog prethodnog odobrenja kojim je omogućila Kuomu da zaradi novac od svoje knjige "Američka kriza: Liderske lekcije iz pandemije kovida", koju je napisao dok je bio guverner i dok se Njujork žestoko borio sa panedemijom korona virusa.

JCOPE je povukao odobrenje nakon što je zaključio da je Kuomo prekršio obećanja da neće


Kuomo mora da Njujorku da 5,1 miliona $ zarade od knjige

NJUJORK, 14. decembra (Tanjug) - Etičko telo Njujorka naredilo je bivšem guverneru Endrjuu Kuomu da sledećeg meseca vrati toj saveznoj američkoj državi 5,1 miliona dolara profita od njegove knjige o pandemiji korona virusa.
.

Komisija je zaključila da bi prihod od Kuomove knjige trebalo da bude predat kancelariji državnog tužioca Letiše Džejms, čiji je istražni izveštaj u avgustu iznudio ostavku demokrate koji je u tri mandata bio guverner, nakon niza optužbi za maltretiranje i uznemiravanje koje su sadašnji i bivši službenici izneli protiv njega.

Naređeno mu je da najkasnije za 30 dana od donošenja odluke etičkog tela mora da plati kancelariji državnog tužioca iznos koji je dobio za njegove aktivnosti vezane za knjigu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet