Fokus

Američka mornarica otpustila 103 nevakcinisana marinca

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2021

-

16:20

Američka mornarica otpustila 103 nevakcinisana marinca
Američka mornarica otpustila 103 nevakcinisana marinca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka mornarica otpustila je 103 marinca jer nisu hteli da se vakcinišu protiv kovida 19, preneli su američki mediji. Prema poslednjim podacima, do sada je vakcinisano 95 odsto aktivnih marinaca, odnosno, više od 97 procenata aktivnih vojnih snaga.

U ratnom vazduhoplovstvu je prvu dozu ili obe primilo 97,5 odsto vojnika, a u mornarici 98 odsto, prenosi CNN.

Vazdušne snage su u ponedeljak saopštile da su otpustile 27 svojih zaposlenih zbog odbijanja odredbe o obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa.Uprkos velikom uspehu vojske SAD, još uvek nije vakcinisano oko 35.000 vojnika. Među njima je na hiljade onih koji su zatražili izuzeće od odredbe o obaveznoj vakcinaciji iz verskih razloga.

Državni sekretar za vojna pitanja Kristin Vormut kazala je ove nedelje kako je program vakcinacije "prvi i najvažniji" faktor spremnosti američke vojske.

"Onima koji i dalje odbijaju da se vakcinišu, a da nisu zatražili izuzeće zbog medicinskih ili administrativnih razloga, preporučujem da se što pre vakcinišu. Inače ćemo pokrenuti hitan postupak otpusta iz vojske", rekla je ona.

Vojska još uvek nije odobrila nijedan od pregledanih zahteva za izuzeće iz verskih razloga, s tim da je još 1.661 takav zahtev na čekanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet