Fokus

Bajden proveo Božić u razgovoru sa američkim vojnicima

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2021

-

22:52

Bajden proveo Božić u razgovoru sa američkim vojnicima
Bajden proveo Božić u razgovoru sa američkim vojnicima - Copyright TAnjug AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden svoj prvi Božić na toj funkciji obeležio je u Beloj kući u razgovoru putem video linka sa pripadnicima američke vojske koji su stacionirani širom sveta. Bajden im je čestitao Božić i zahvalio na službi i žrtvovanju za naciju, prenosi AP.

Američki predsednik razgovarao je sa pripadnicima vojske, mornarice, vazduhoplovstva, i obalske straže, stacioniranim u bazama u Kataru, Rumuniji, Bahreinu i SAD, u prisustvu supruge Džil Bajden i njihovog novog psa.

"Kao vaš glavnokomandujući, želeo sam da iskoristim ovu priliku da vam kažem hvala, hvala, hvala. Zahvalni smo na vašoj hrabrosti, vašoj žrtvi, i ne samo na vašoj žrtvi, već i na žrtvi vaših porodica", poručio je Bajden vojnicima.

Bajden je ocenio da su američki vojnici "čvrsta čelična kičma nacije". Kako je naveo, nacija ima "svetu obavezu" da brine o vojnicima i njihovim porodicama.

Njegova supruga Džil Bajden rekla je da saoseća sa poteškoćama koje porodice vojnika doživljavaju dok praznike provode daleko od svojih najmilijih. U tom kontekstu istakla je da su Bajdenovi isto doživeli kada je njihov sin Bo, koji je služio kao major Nacionalne garde Delavera, premešten u Irak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet