Fokus

Zaraženi putnici sa leta iz Italije u Indiju pobegli iz karantina

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2022

-

12:28

Zaraženi putnici sa leta iz Italije u Indiju pobegli iz karantina
Zaraženi putnici sa leta iz Italije u Indiju pobegli iz karantina - Copyright Tanug/ AP Photo/ Dar Yasin

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 13 putnika, koji su bili pozitivni na kovid 19 po dolasku u indijski grad Amritsar, izbeglo je institucionalni karantin, saopštile su indijske vlasti, a prenosi BBC. Oni su bili među 125 zaraženih putnika na čarter letu iz Milana koji je sleteo u sredu popodne.

Dok je devetoro njih pobeglo sa aerodroma, četvoro drugih je pobeglo iz lokalne bolnice, rekao je gradski zvaničnik Šerjang Sing za BBC. Indijska policija je saopštila da će podneti prijave protiv svih njih.

Indija je danas prijavila više od 100.000 slučajeva, a stručnjaci veruju da omikron izaziva nagli skok u broju infekcija.

Na letu Italija-Indija bilo je ukupno 160 putnika, a u medijskim izveštajima se navodi da su deca i bebe, njih oko 19, bili izuzeti od testiranja.

TV snimci pokazuju kako kola hitne pomoći čekaju na aerodromu da odvezu zaražene putnike u bolnicu dok se masa ljudi okupljala ispred kapija aerodroma.

Nije, međutim, jasno kako je devet putnika pobeglo sa aerodroma, ali su nadležni u bolnici rekli da su četiri osobe koje su pobeglce bolnice navodno "prevarile zdravstvene zvaničnike".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet