Fokus

Istraga o ubistvu na snimanju filma Rđa još nije okončana, detektivi nedeljama bezuspešno traže telefon Aleka Boldvina

Komentari

Autor: Los Angeles Times

08/01/2022

-

18:40

Istraga o ubistvu na snimanju filma Rđa još nije okončana, detektivi nedeljama bezuspešno traže telefon Aleka Boldvina
Alek Boldvin - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Policija Novog Meksika zatražila je pomoć od njujorških vlasti da povrate mobilni telefon Aleka Boldvina u istrazi o pucnjavi na snimanju filma "Rust". Prošlo je već tri nedelje kako su detektivi tražili telefon na pregled.

Okružni sudija za prekršaje u Santa Feu Dejvid Segura je 16. decembra odobrio nalog za pretres, dozvoljavajući lokalnim organima da pretraže Boldvinov telefon, u potrazi za dokazima važnim za istragu. Kako su zvaničnici istakli to se do sada nije desilo, piše Los Angeles Times.

"Šerifova kancelarija ne poseduje telefon, već je on u Njujorku sa gospodinom Boldvinom", rekao je portparol šerifa okruga Santa Fe Huan Rios u petak popodne. Glumac Alek Boldvin živi u Hemptonsu u Njujorku.

Glavna tužiteljka Novog Meksika Meri Karmak-Altvajz navela je u saopštenju da njena kancelarija i šerifovi istražitelji "aktivno sarađuju s okrugom Safolk, odeljenjem šerifa Njujorka i Boldvinovim zastupnicima", kako bi pribavili bilo kakav materijal s Boldvinovog telefona koji se odnosi na istragu.

Nalog za pretres koji je izdao Segura bio je važeći samo u Novom Meksiku, kažu lokalni advokati. Boldvinovi predstavnici nisu bili dostupni za komentar.

Nejasno je zašto glumac nije dobrovoljno predao telefon. 

Boldvin je u intervjuu za ABC rekao da je repliku pištolja uperio u reditelja Džoela Souza i direktorku fotografije Halinu Hačins, jer je vežbao scenu koju je trebalo da snime istog dana kasnije.

On je naveo da nije povukao okidač i da nije očekivao da će biti krivično gonjen. Metak iz pištolja smrtno je pogodio Halinu Hačins i zabio se u rame Džoela Souza.

Očekuje se da će odluka o eventualnom podizanju optužnice protiv Boldvina ili članova ekipe biti doneta u sledećih nekoliko meseci.

Inspektori su naveli da žele da pregledaju Boldvinove poruke, e-poštu, kontakte, istoriju pretrage, privatne poruke na društvenim mrežama, kao i listu njegovih nedavnih poziva. Zatražili su i pristup digitalnim slikama, izbrisanim digitalnim slikama, lozinkama i svim podacima GPS-a s telefona.

U izjavi pod zakletvom za nalog za pretres, detektivka Aleksandrija Henkok je napisala da je "zatražila Alekov telefon od njega, kao i njegovog advokata, i da je joj je rečeno da dobije nalog."

Detektivka je napisala da je bilo "nekoliko mejlova i tekstualnih poruka poslatih i primljenih" u vezi sa telefonom koji je želela da pregleda. Henkok je napomenuo da će sve dobijene informacije koje nisu povezane sa istragom pucnjave u na snimanju filma "Rđa" biti "zapečaćene i kasnije uništene".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet