Poznati

Istražitelji dobili sudski nalog da pretraže telefon Aleka Boldvina u slučaju "Rust"

Komentari

Autor: Variety

17/12/2021

-

12:34

Istražitelji dobili sudski nalog da pretraže telefon Aleka Boldvina u slučaju "Rust"
Istražitelji dobili sudski nalog da pretraže telefon Aleka Boldvina u slučaju "Rust" - Copyright Tanjug/AP/Jim Weber; Profimedia; Screenshot/BBC

veličina teksta

Aa Aa

Kabinet šerifa okruga Santa Fe pribavio je nalog za pretragu telefona glumca Aleka Boldvina u sklopu istrage fatalne probe oružja na setu filma "Rust" u Novom Meksiku.

Detektiv Aleksandrija Henkok rekla je da istražitelji traže dokaze koji bi mogli da kompletiraju sliku o slučaju smrti direktorke fotografije Haline Hačins.

Ona je saopštila novinarima da je pitala Boldvina i njegove advokate da dobrovoljno predaju telefon, a da su joj oni rekli da nabavi nalog, piše Variety.

Istražitelji pokušavaju da otkriju šta se tačno dogodilo pre pogibije Hačins 21. oktobra. Ranije je tokom ispitivanja telefona pokojne direktorke fotografje pronađena njena prepiska o produkciji.

Mediji su takođe imali uvid u zvanični iskaz Boldvina, koji ranije nije saopšten javnosti. Tokom tog saslušanja Boldvin je rekao da je razmenio mejlove sa oružarkom Hanom Gutjerez Rid o tome koji tip oružja da koristi. 

Ona mu je pokazala nekoliko opcija, a on je odabrao Colt. 45.

U intervjuu za ABC pre dve nedelje, Boldvin je izjavio da je "malo verovatno da će biti optužen za bilo šta krivično, ali je dan kasnije, lokalna tužiteljka Meri Karmak Altvajz objavila da niko još nije isključen kada je reč o mogućnosti krivičnog gonjenja.

Wall Street Journal pisao je da su Gutjerez Rid i asistent reditelja Dejv Hols dobrovoljno predali svoje telefone, a da je Boldvinov advokat tražio nalog, jer njegov klijent "mora da zaštiti svoju privatnost zbog stvari nevezanih za slučaj".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin