Fokus

Zapad poručuje Rusiji: Za deeskalaciju tenzija sa Ukrajinom potrebno "jako i kredibilno" reagovanje

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2022

-

08:18

Zapad poručuje Rusiji: Za deeskalaciju tenzija sa Ukrajinom potrebno "jako i kredibilno" reagovanje
Zapad poručuje Rusiji: Za deeskalaciju tenzija sa Ukrajinom potrebno "jako i kredibilno" reagovanje - Copyright Tanjug/AP Photo/Andriy Dubchak

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden, evropski lideri i NATO jednoglasno su u ponedeljak na onlajn sastanku upozorili Moskvu da će eventualni napad Rusije na Ukrajinu izazvati žestok odgovor, saopštio je sinoć generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Saglasili smo se da će bilo kakva nova agresija Rusije protiv Ukrajine imati ozbiljne posledice", naveo je Stoltenberg na Tviteru posle onlajn sastanka sa Bajdenom i liderima Francuske, Nemačke, Italije, Poljske, Velike Britanije i EU, prenosi Rojters.

Iz kabineta predsednika Francuske Emanuela Makrona saopšteno je da je za deeskalaciju tenzija sa Rusijom oko Ukrajine potrebno "jako i kredibilno" upozorenje, ali i unapređenje dijaloga sa Moskvom. Makron će, kako je najavljeno, "narednih dana", razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

Poljski predsednik Andžej Duda istakao je da je NATO ujedinjen u solidarnosti sa Ukrajinom. Lideri su se dogovorili da u slučaj ruskog upada u Ukrajinu, saveznici moraju da pruže brz odgovor uključujući paket sankcija, saopšteno je iz kabineta britanskog premijera Borisa Džonsona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet