Fokus

Bajden smatra da će Putin krenuti na Ukrajinu, upozorava: "To će imati razorne posledice"

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2022

-

08:18

Bajden smatra da će Putin krenuti na Ukrajinu, upozorava: "To će imati razorne posledice"
Bajden smatra da će Putin krenuti na Ukrajinu, upozorava: "To će imati razorne posledice" - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je na pres konferenciji u Beloj kući povodom prvih godinu dana na predsedničkoj funkciji da je to bila godina izazova i napretka, ukazujući da će ukoliko Rusija krene na Ukrajinu to imati razorne posledice.

On je rekao da će Moskva, ako, kako je naveo, "izvrši invaziju na Ukrajinu", snositi odgovornost, prenosi AP.

"Pretpostavljam da će Putin krenuti ka Ukrajini", kazao je američki predsednik, dodajući da bi totalna invazija na tu zemlju, međutim, izazvala odgovor koji bi skupo koštao Rusiju i njenu ekonomiju.

Bajden je naveo da veruje da Rusija priprema akciju u Ukrajini, iako smatra da Putin još nije doneo konačnu odluku. Američki lider je sugerisao da će ograničiti pristup Rusije međunarodnom bankarskom sistemu ukoliko izvrši invaziju na Ukrajinu.

Govoreći o pandemiji, on je kazao da je svestan da su Amerikanci frustrirani zbog čitave situacije i njenih posledica po ekonomiju.

"Posle gotovo dve godine fizičkih, emotivnih i psiholoških posledica ove pandemije, to je za mnoge od nas bilo suviše da se podnese", kazao je Bajden, prenosi AP.

"Neki ljudi mogu da nazovu ono što se sada događa 'novom normalnošću', ali ja to zovem poslom koji još uvek nije završen. Stvari će postati bolje", naglasio je američki predsednik.

Bajden je istakao da će SAD istrajati sa naporima vezanim za vakcinaciju protiv korona virusa, pošto se pokazalo da ta praksa deluje, preneo je Rojters. Dodao je da se SAD neće više vraćati zaključavanjima i zatvaranju škola, kao i da novi, omikron soj nije uzrok za paniku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet