Fokus

Papa pozvao roditelje LGBT osoba da ih ne osuđuju

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

12:28

Papa pozvao roditelje LGBT osoba da ih ne osuđuju
Papa Franja - Copyright Tanjug AP/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja izjavio je danas da roditelji pripadnika LGBT populacije ne treba da ih osuđuju, već da im pružaju podršku. Govoreći o svim poteškoćama sa kojima roditelji mogu da se suoče u gajenju dece, papa je poručio da roditelji ne bi trebalo da se kriju iza stava osude.

"Roditelji koji kod svoje dece vide različite seksualne orijentacije, ne bi trebalo da se kriju iza stava osude", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve, prenosi agencija Rojters.

Papa je ranije rekao da homoseksualci imaju pravo da ih porodice prihvate. On je poručio da, iako Crkva ne može da prihvati istopolne brakove, može da podrži zakone o građanskim zajednicama koji imaju za cilj da istopolnim partnerima daju zajednička prava u oblasti penzionog fonda, zdravstvene zaštite i pitanja nasleđa.

U nekim zemljama, kao što su Sjedinjene Američke Države i Nemačka, parohije i propovednici su počeli da blagosiljaju istopolne zajednice umesto braka, a bilo je i poziva biskupima da ih defakto institucionalizuju, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet