Fokus

Zaraženi u Hong Kongu leže na otvorenom ispred prepunih bolnica, Si Đinping naredio strožu kontrolu

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2022

-

07:45

Zaraženi u Hong Kongu leže na otvorenom ispred prepunih bolnica, Si Đinping naredio strožu kontrolu
Zaraženi u Hong Kongu leže na otvorenom ispred prepunih bolnica, Si Đinping naredio strožu kontrolu - Copyright Tanjug AP/Vincent Yu

veličina teksta

Aa Aa

Dok zaraženi pacijenti leže u krevetima na otvorenom prostoru ispred prepunih bolonica u Hong Kongu, kineski predsednik Si Ðinping poručio je honkonškim čelnicima da je njihova "glavna misija" da stabilizuju i kontrolišu pogoršanje epidemiološke situacije, izvestili su kineski državni mediji.

Ova predsednička direktiva pojačava pritisak na izvršnu direktorku Hongkonga Keri Lam, nakon što je i sama izjavila da je odgovor njene administracije na epidemiju bio nezadovoljavajući i priznala da bolnice i medicinsko osoblje nisu u stanju da se izbore sa pogopršanjem epidemiološke situacije, prenosi Rojters.

Kineski lider je naredio vicepremijeru Kine Han Džengu da Lamovoj prenese "zabrinutost zbog situacije sa pandemijom" i brigu za lokalno stanovništvo, prenele su dnevne novine Ven Vei Po i Ta Kung Pao na naslovnim stranama.

Zdravstvene vlasti u globalnom finansijskom centru prijavile su u poslednja 24 sata rekordnih 1.619 potvrđenih novih infekcija i još 5.400 preliminarnih pozitivnih slučajeva.

Dnevni broj kovid infekcija sada je više od 20 puta veći od nivoa na početku februara, a prognoze najavljuju da će se situacija pogoršavati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet