Fokus

Iran: Spremni smo da postignemo dogovor sa Vašingtonom u najkraćem mogućem roku

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2022

-

18:15

Iran: Spremni smo da postignemo dogovor sa Vašingtonom u najkraćem mogućem roku
Iran: Spremni smo da postignemo dogovor sa Vašingtonom u najkraćem mogućem roku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Indirektni pregovori između Teherana i Vašingtona mogli bi da uspeju "u najkraćem mogućem roku", ako SAD donesu neophodne političke odluke, saopštio je danas iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahian na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

"Želeo bih da ovde naglasim da smo spremni da postignemo dobar dogovor, u najkraćem mogućem roku, ako druga strana donese potrebnu političku odluku", rekao je iranski ministar na sednici panela, prenosi Rojters.

On je dodao i da je uspostavljanje bezbednosti i mira na Bliskom istoku moguće uz učešće zemalja regiona, "bez stranog mešanja".

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan izjavio je u četvrtak da je do odluke o spašavanju nuklearnog sporazuma Irana sa svetskim silama iz 2015. godine ostalo samo nekoliko dana, ali da je sada na Teheranu da donese politički izbor.

Indirektni razgovori između Irana i SAD o oživljavanju nuklearnog sporazuma nastavljeni su prošle nedelje nakon desetodnevne pauze i zvaničnika drugih strana u sporazumu - Velike Britanije, Kine, Francuske, Nemačke i Rusije, prenosi agencija Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet