Fokus

U Kaliforniji povređeno 19 dece kada je terensko vozilo udarilo u zgradu obdaništa

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2022

-

10:01

U Kaliforniji povređeno 19 dece kada je terensko vozilo udarilo u zgradu obdaništa
Američka hitna pomoć - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U predškolskoj ustanovi u severnoj Kaliforniji, 19 dece je povređeno kada je vozilo udarilo u zgradu gde su bili mališani, javlja AP.

Oni su prebačeni u bolnicu, kao i jedan zaposleni iz ustanove, ali njihove povrede nisu opasne po život, saopštila je lokalna policija. Terensko vozilo (SUV) se zaleteo kroz zid hrišćanske predškolske ustanove "Velika avantura" u četvtrak po podne u Andersonu, mestu koje se nalazi severozapadno od Sakramenta.

SUV je ceo uleteo u deo zgrade, pokazuje fotografija policije, što potvrđuje i izjava policije objavljena na Fejsbuku, dodaje AP. Deca su prebačena u bolnicu sa različitim stepenom povreda, a većina njih je u bolnici iz predostrožnosti.

"Nije zabeležen nijedan smrtan slučaj, niti se očekuje", navodi se u saopštenju lokalnih vlasti.

Dva deteta su prebacena na pedijatrijsko odeljenje intenzivne nege u medicinskom centru Dejvis u Sakramento, ali je njihovo stanje i dalje nepoznato. Šef lokalne policije Džon Poletski rekao je da su roditelji samoinicijativno odveli petoro dece u bolnicu.

Vozač je žena iz mesta Anderson i ona je sarađivala sa vlastima, a nije bila pod dejstvom neke droge ili alkohola, i puštena je nakon što je dala izjavu u policiji. Uzrok incidenta se ispituje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet