Fokus

Dve osobe poginule u pucnjavi u Haderi, policija ubila napadače

Komentari

Autor: Džeruzalem post

27/03/2022

-

22:27

Dve osobe poginule u pucnjavi u Haderi, policija ubila napadače
Dve osobe poginule u pucnjavi u Haderi, policija ubila napadače - Copyright Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

veličina teksta

Aa Aa

Dvoje Izraelaca je poginulo, a šestoro, uključujući dva izraelska policajca, ranjeno je u pucnjavi u Haderi, što je ministarstvo spoljnih poslova Izraela okarakterisalo kao teroristički napad.

Dvojica muškaraca arapsko-izraelskog porekla, koji su otvorili vatru na prolaznike, ubijeni su u okršaju sa prikrivenim pripadnicima jedinice za borbu protiv terorizma, preneo je list Džeruzalem post.

Direktor Šin Beta Ronen Bar, šef izraelske policije Kobi Šabtai i ministar javne bezbednosti Omer Bar Lev nalaze se na mestu napada, dok policijski helikopteri skeniraju područje kako bi isključili mogućnost da se na ulicama Hadere nalazi još napadača povezanih sa napadom.

Napadači su, prema nezvaničnim informacijama, čekali da prođe autobus pre nego što su počeli da pucaju na građane.

U napadu su teško povređena dva mlađa Izraelca, dok su jedan stariji muškarac i još jedna mlađa ženska osoba lakše povređeni. Svi su hitno prebačeni u medicinski centar u gradu na dalje lečenje.

Policijske snage nastavljaju obilaženje područja kako bi se uverili da u pucnjavi nije bilo još povređenih civila, a bezbednosne snage su, prema nezvaničnim informacijama, uhapsile članove porodica napadača u Um el Famu, nekoliko minuta nakon što se napad dogodio u Haderi.

"Ovaj teroristički napad je još jedan pokušaj nasilnih ekstremističkih grupa da terorišu Izraelce i unište živote njegovih stanovnika", rekao je izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid.

Pre manje od nedelju dana, u terorističkom napadu u Ber Šibi je stradalo četvoro Izraelaca, a kako prenosi Džeruzalem post, napadi palestinskih terorističkih grupa su učestali uoči meseca ramazana, koji počinje sledeće subote.

Komentari (0)

Svet