Fokus

Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi istočno od Tel Aviva

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

20:59

Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi istočno od Tel Aviva
Najmanje pet osoba poginulo u pucnjavi istočno od Tel Aviva - Copyright Tanjug AP/Oded Balilty

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje pet osoba je poginulo u utorak u pucnjavi u gradu Bnei Braku, istočno od Tel Aviva. Okolnosti incidenta nisu jasne.

Policija je saopštila da je naoružani muškarac koji je vozio motorcikl pucao na dve lokacije, prenosi Euronews.

U saopštenju se navodi da je preliminarna istraga utvrdila da je napadač bio naoružan puškom i otvorio vatru na prolaznike pre nego što su policajci pucali u njega.

"Nažalost, petoro ljudi je umrlo", rekao je Eli Bin, direktor izraelske organizacije poput Crvenog krsta.

Incident se dogodio dva dana nakon pucnjave u gradu Hadera u kojoj su poginula dva policajca, i nedelju dana posle incidenta napada nožem u gradu Beršeba na jugu zemlje u kojem su ubijene četiri osobe.

Napadi su izazvali zabrinutost da bi moglo doći do daljeg nasilja. Islamska država preuzela je odgovornost za oba napada protekle sedmice, u kojima su napadači ubijeni.

Izraelski premijer Naftali Benet je, posle trećeg teritorističkog napada u sedam dana obećao da će se protiv terorizma „boriti tvrdoglavo, marljivo i gvozdenom pesnicom“.

“Izrael se suočava sa talasom krvavog arapskog terorizma. Bezbednosne snage već rade na tome. Borićemo se protiv terorizma tvrdoglavo, marljivo i gvozdenom pesnicom“, saopštio je Benet.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet