Fokus

Haris: SAD se ne bave promenom režima u Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2022

-

11:43

Haris: SAD se ne bave promenom režima u Rusiji
Kamala Haris - Copyright AP/Sarahbeth Maney

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica SAD Kamala Haris distancirala se od nedavne izjave predsednika Džoa Bajdena o potrebi za promenom predsednika Rusije Vladimira Putina, preneo je "Foks njuz", rekavši da to nije politika SAD.

Bajden je tokom prošlonedeljnog gostovanja u Varšavi izjavio da Putin "ne može da ostane na vlasti". Bela kuća je momentalno pokušala da pojasni izjavu, saopštivši da "poenta predsednika je bila da Putinu ne sme biti dozvoljeno da iskaljuje svoju moć nad susedima ili u regionu", kao i da "nije razmatrao o promeni režima u Moskvi".

Tokom intervjua emitovanog u sredu na mreži "MSNBC", voditelj Džoj Rid je upitao Kamalu Haris da li se slaže da Putin ne bi trebalo više da bude lider Rusije.

"Foks" navodi da je Haris prvobitno izbegavala pitanje, davajući široki odgovor, ali je voditelj nastavio sa istim pitanjem oko Putina. Posle objašnjenja o značaju sankcija i pritiska na Rusiju, Haris je na kraju rekla da će kaznene mere ostati na snazi sve dok se zločini u Ukrajini nastavljaju. Onda je Rid postavio konačno pitanje:

"Nemam sreće da vas nateram da kažete da li bi Putin trebalo da ostane ili ne", konstatovao je voditelj.

Haris je ipak na kraju odgovorila.

"Da budem vrlo jasna i precizna. Ne bavimo se promenom režima i to nije naša politika. Tačka", kazala je Haris.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet